מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת אכילה מוזרהמעיין21/12/2009
שלום, שמי מעיין ואני בת 18
אני שוקלת 53 והגובה שלי הוא 1.62, אני כבר עוד מעט שנה בדיאטה או שאפשר לקרוא לזה אורח חיים כי זה לא משהו שאני מתכוונת להפסיק איתו.
בשנה הזאת ירדתי בערך 7 קילו ואני אוכלת מסודר ומאוד בריא. מלבד זה שבמשך רוב שעות היום אני חושבת על אוכל וזה משהו שהוא טיפה בעייתי ולא נורמלי, אני באמת מרגישה בריאה יותר ואני מאוד מרוצה מהתזונה שלי.
הבעיה שלי התחילה בחודשיים האחרונים, בסופי שבוע התחלתי להרשות לעצמי מאין "ממתק שבועי" אך זה הגיע למצב שזה לא נגמר בו.
בסוף השבוע אני נכנסת למאין התקף אכילה שמגיע בבום ואני פשוט לא מצליחה לעצור אותו, זה ממש לא רעב או סתם "חשק" למשהו, זה מגיע למצב שזה עושה לי בחילה אבל אני פשוט לא מסוגלת לעצור את עצמי ואני אוכלת עוד ועוד עד שאני כבר ממש על סף להקיא.
בשבת האחרונה לדוגמא "ההתקף" החל בסביבות 6 בערב, אכלתי כמות בלתי נתפסת: 5 שניצלים, 3 מנות פתיתים, מנת פירה, פיתה עם טחינה, מרק ירקות, 2 קינדר בואנו, פסק זמן, עוגה שלמה של עוגת "הבית" ומעט גלידה.
אחרי שאני אוכלת אני סובלת במשך שעות רבות מכאב בטן ולאחר מכן מבלה זמן רב בשירותים, אני ממש מודאגת, זה הפרעת אכילה שלא יצא לי לשמוע עליה, זה שילוב של אנורקסיה עם אכילת יתר?
מבחינת להעלות במשקל אני לא עולה כי במשך השבוע אני שומרת יפה, אבל זה אפילו לא הקלוריות שמדאיגות אותי, זה הבריאות שלי והרגשת הכבדות וכאב הבטן שמגיע אחרי.
אני כל פעם מחליטה מחדש שהשבוע זה לא יקרה אבל מהרגע שאני פותחת את הפה וכביכול "מאשרת" לעצמי לחרוג מהתפריט הקבוע אז הפה לא נסגר למשך כמה שעות.
בנוסף, מיותר לציין שאני עושה את כל זה בסתר, אני דואגת שבזמן ההתקף אני אהיה לבד בבית ושאף אחד לא יראה.
אני ממש אשמח לתגובות או הצעות או אם מישהו שמע אי פעם על מנהג כזה אבל בבקשה אל תרשמו "את צריכה לפנות למומחה" כי זה כנראה לא יקרה, אני מתה להפסיק עם האובססיה הזאת לגבי אוכל ועם ההתקפים המחרידים האלה אבל לא יודעת מה לעשות.
קשה לי להאמין שיש לי איזה בעיה נפשית כי אני באמת נורמלית לכל דבר, בכל התחומים, אבל אני פשוט לא חושבת על הסבר אחר.
תודה, מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לאבחן באינטרנט
שואלת23/12/2009אם לירן לא יכול אז בטח שאני לא יכולה.
אבל רק שאלה- למה לא להמליץ לך ללכת למומחה? לעיתים נראה כאילו ללכת לטיפול פסיכולוגי אומר שאתה פסיכי ולא שפוי בכלל וכל מני, אבל זה לא נכון בכלל, אני בעצמי הולכת לטיפול פסיכולוגי, ואני מקווה שזה לא גורם לך לחשוב שמה שאני כותבת חסר הגיון.
רוב החולים בהפרעת אכילה שאני מכירה (ואני מכירה הרבה) נראים נורמליים מכל בחינה, זה לא שאנחנו איזה משוגעים או משהו, אין לנו קרניים, פשוט אם יש לך בעיה שקשה לך להתמודד איתה לבד, כמו למשל עם האוכל אז יש מי שזה המקצוע שלו- לעזור לך.
גם רציתי להגיד לך שמה שאת עוברת את לא היחידה, זה לא או א' או ב' או ג' וכל השאר זה דמוי-הפרעה, יש הרבה אופציות ורוב האנשים שאני מכירה שיש להם הפרעת אכילה מראים כמה מהתסמינים שלה ולווא דווקא מוגדרים בהגדרה הפורמלית.
הפרעת אכילה לא נמדדת רק באוכל ובמשקל, אלא גם במחשבות חולות, ולדעתי כדאי לך לחשוב טוב טוב עם עצמך האם את חושבת שאת שמנה? האם את מפחדת לעלות במשקל? האם את אובססיבית (את בעצמך אומרת שכן), וגם במחשבות ניתן לטפל! זה בדיוק מה שעושים כשמקבלים כלים לצאת מהדפוס הזה של ההפרעה.
ממליצה לך על פסיכולוג/ית מומחה/ית להפרעת אכילה בשילוב עם דיאטן/ית מומחה/ית להפרעת אכילה (יש הרבה הבדל בין המומחים לאלו שלא, מנסיון, אז לא לחפף).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמעיין
לירן רוגב24/12/2009מה שאת מתארת נשמע אופייני לדפוס בעייתי בו מצמצמים את האכילה יותר מדי ובעקבות זאת מופיעים בולמוסים. ההסתרה, הטורדנות, האוופי דמוי ה"טראנס" שאת מתארת, כל אלו בהחלט סימפטומים מדאיגים של חוסר ויסות מול האכילה, וה"כותרת" פחות חשובה. את מציינת ומדגישה שהאכילה שלך במהלך השבוע מסודרת ובריאה, אבל מהתיאור שלך נשמע שזה כנראה לא בדיוק כך. לא ניתן להפריד בין מה שקורה במהלך ימי השבוע לבין מה שקורה בסוף השבוע. לכן, על אף ההסתייגות שלך, המלצתי הברורה היא כן להיעזר בגורם מקצועי שיסייע לך למצוא דרך להתאזן מול האוכל, כמו דיאטנית מתחום בעיות האכילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)