בדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם
    שירה
    22/12/2009

שלום,
    אמי רוצה לקחת אותי לעשות בדיקות דם אז רציתי לשאול מה אפשר לגלות בבדיקות דם ? האם זה יכול להעיד על תת משקל ? תזונה לקויה ? הפרעות אכילה ? אנורקסיה ? או דברים מהסוג הזה.
    אשמח לתשובה [:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• פעם

1111
    23/12/2009

כשהBMI שלי היה 13.3 והיתי ממש מסטולה מרזון הדבר היחיד שאמרו לי שהסוכר שלי נמוך מדי
    אם את אנורקסית.. חח ידעו את זה גם בלי בדיקת דם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה השאלה?

שואלת
    23/12/2009

הפרעת אכילה ניתן לגלות בבדיקת דם, אם ישנם תסמינים פיזיולוגים כמו תת תזונה, חוסר סוכר בדם, וכו',אך גם ניתן לפספס אם אין תסמינים כאלה (לא תמיד יש).

אפשר יהיה לעזור לך יותר אם נבין למה השאלה נשאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשואלת

שירה
    23/12/2009

השאלה נשאלה משום שאני שהורדתי כ-11 קילו בחצי שנה האחרונה וכעט אני נמצאת בתת משקל, BMI של 17.1 . אני עדיין לא הכי מרוצה מהתוצאה וממשיכה להרזות, וכך נוצר מצב שאני מרעיבה את עצמי ומרגישה חולשה, עייפות וקור בכל מצב אפשרי.
    המחזור מתעכב, האם גם את זה ניתן לגלות בבדיקות דם.. ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודעת שאצלי הרופא גילה

שואלת
    24/12/2009

אצלי הרופא גילה בבדיקת דם שזה שהמחזור מתעכב זה היה בגלל שהרעבתי את עצמי ולא היו לי הורמונים שמופרשים רק אם את במשקל תקין, אבל במקום שזה יהיה נורא שהוא גילה זה מה שגרם לי לפוש שהייתי צריכה והצליח לשכנע אותי לתפוס את עצמי בידיים והיום אני כבר ממש כמעט מחוץ להפרעה הנוראית הזאת!
    יש תקווה. אני מציעה לך לפנות בעצמך לטיפול של דיאטן/ית מומחה/ית להפרעת אכילה, לפחות בתור התחלה, שתעזור לך להרכיב תפריט שלא יכלול הרעבה, זה הצעד הכי קריטי לדעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים :/

שירה
    24/12/2009

לא פעם אחת כבר שמעתי שאני צריכה ללכת לטיפול/ דיאטנית/ מומחה בנושא (לא מצד ההורים)
    אך אני פשוט לא יודעת מה לעשות עם זה, למי לפנות, וזה בטח יכלול תשלום. בנוסף, אני מאוד לא רוצה שהוריי יידעו על זה, ואני מפחדת שאם אלך לעשות עם אמי בדיקום דם היא תדע על הנושא ואני נורא לא רוצה בכך. שמעתי על מוקדי טלפונים, או אפילו על מרפאות למתגרים עם פגישות בחינם אך אין לי את האומץ להתקשר/ ללכת אליהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למורן

לירן רוגב
    24/12/2009

אני מציע לך להרים טלפון לקו הסיוע של שחף, שמספרו 08-9357035. ניתן בעילום שם לשתף בבעיה ממנה את סובלת, ולחשוב יחד על פתרונות אפשריים, בתשלום או ללא תשלום. השאלה היא לא מה יגלו בבדיקות הדם, אלא איך ניתן לעזור לך לשמור על איכות חייך, להעניק לך תמיכה, ולוודא שבריאותך הפיזית והנפשית נשמרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו