עזרה דחופה!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה!
    מאיה
    27/12/2009

שלום,
    אני חיילת בבסיס סגור. את השירות שלי התחלתי בבסיס פתוח. הייתי מביאה ארוחת צהרים לבסיס (שניצל תירס וירקות) ובערב אוכלת ארוחה קטנה בבית, הייתי משלבת ספורט ובסופי שבוע הייתי מרשה לעצמי להתפרע. אחרי זה עברתי לבסיס סגור. התחלתי לשרת שבוע בבסיס שבוע בבית. בשבוע בבסיס הייתי ממש שומרת ובשבוע בבית הייתי שומרת עד לסופי שבוע בהם הייתי "נהנית מהאוכל". ברגע שחבר שלי השתחרר יצא לי להיות איתו כל השבוע בבית והיינו אוכלים ביחד ככה שלא הצלחתי לשמור והתחלתי להשמין. ככה יצא שלאט לאט הפחתתי עם האוכל בבסיס ובבית "נהניתי" מהאוכל. הייתי עושה כל יום ספורט בבסיס ובקושי אוכלת ובבית "נהנית". עכשיו עברתי תפקיד ואני יוצאת הביתה כל שבוע חמישי-שישי-שבת. כשאני בבסיס אני אוכלת תפוח בערב ביום. כשאני בבית אני אוכלת מה שבא לי ולפעמים יש לי מאין בולמוסי אכילה שאני חייבת לאכול הרבה דברים טעימים בזמן קצר. הפחתתי בספורט בבסיס כיוון שאין לי זמן לזה אבל אני מתאמנת בערך פעמיים בשבוע. אני ממש נהנית מהאוכל בבית וקשה לי לא לאכול ולכן אני לא אוכלת הרבה בבסיס, גם לא מפריע לי לא לאכול בבסיס. הייתי אצל תזונאית והיא אמרה לי שאני צריכה לאזן את האוכל בבסיס ובבית.אני יודעת את זה אבל אני פשוט לא מצליחה לשלוט על עצמי כשאני בבית ובבסיס לא אכפת לי לא לאכול. אני נהנית לראות, כשאני חוזרת הביתה, שרזיתי. הייתי גם אצל קב"ן אבל הוא לא התייחס לעניין, הוא חושב שזה לא רציני. פניתי גם לרופא משפחה שדיבר עם הקב"ן והם החליטו שבגלל שהפסקתי ללכת לדיאטנית אני לא משתפת פעולה ועד שאני לא אחזור אליה אין להם מה לעשות. החברים שצבא שמים לב שאני לא אוכלת ומעירים לי. אמא שלי גם מודעת לבעיה והיא לא מבינה למה אני פשוט לא אוכלת אם אני מודעת לעניין. אף אחד לא מבין שזה קשה. אני מרגישה כל כך רע אם אני אוכלת בבסיס מעבר לתפוח. אני כן רוצה לשנות את זה אבל קשה לי. מה עלי לעשות? האם זה באמת קריטי? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה!

הוספת תגובה

• אני מציעה לך

שואלת
    28/12/2009

לבקש אבחון אצל קב"ן. לא עשיתי את זה בעצמי אבל שמעתי מחברות טובות שזה מאוד עוזר, ואין עליך שום סטיגמה בגלל זה, וזה לא מוציא אותך מהתפקיד ולא כלום. אני מניחה שבאבחון הוא יוכל לעזור לך יותר משאני אוכל לעזור לך דרך האינטרנט. את מוזמנת לבקש ממנו לראות דיאטנית מומחית להפרעות אכילה (כמובן גם דיאטן), שלדעתי תוכל לעזור לך להתגבר על האכילה הלא מסודרת, וגם על המחשבות והפחדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למאיה

לירן רוגב
    28/12/2009

כמובן שבמצב הבריא אכילה היא לא עניין של "שבוע-שבוע", אלא איזון יומיומי תוך הקשבה לצרכים של הגוף ולרצונות של הנפש, ואת בעצמך אומרת שהיית רוצה לשנות את דפוס הצמצום בבסיס. הקושי מובן על רקע הבעיה, שכן בעיות אכילה מאופיינות ללא יוצא מן הכלל בחשש מעליה במשקל ומאובדן שליטה, ופניה לצמצום תזונתי בניסיון להשיג שליטה. הבעיה היא שלאורך זמן דפוס זה אינו מוכיח את עצמו וגובה מחירים שונים, פיזיים ונפשיים כאחד, ובמובן זה מי שצריך להחליט אם אלו מחירים שאת מוכנה לשלם או לא זו את בעצמך. במידה ותחליטי שאינך רוצה שהבעיה הזו תמשיך להטריד אותך, אין ברירה אלא לפנות לטיפול. למרבה הצער, צה"ל כיום לא כל כך מספק מענה הולם לבעיות אכילה, ולכן האופציה שעומדת בפני חיילות היא בעיקר טיפול פרטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו