היי, חייבת עצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי, חייבת עצה
    יעל
    17/01/2010

אני בת 14, ויש לי חברה ממש טובה שלדעתי כבר בשלב די מתקדם של אנורקסיה.
    בחופש הגדול אני גיליתי שהיא מקיאה המון- זה התחיל מ3-4 פעמים בשבוע והתדרדר לעוד הרבה..
    לדעתי בתחילת השנה הזו בערך היא הפסיקה עם ההקאות, ואז נכנסה לאטרף של ספורט.
    היא הבטיחה לי שהיא לא יורדת יותר מלמשקל 58 (היא בגובה 1.74) וזה כמובן לא קורה.
    היום היא סיפרה לי שהיא כבר במשקל 55, ושכבר היא חודשיים לא קיבלה מחזור.
    אמא שלה לא יודעת מה לעשות- היא מתחילה ללכת לרופא עוד מעט.
    אני מאוד מודאגת וממש אכפת לי ממנה ואני לא רוצה שהיא תיפגע.
    סיפרתי למורה לספורט- שכבר חשדה בזה, אבל לא סיפרתי לה הכל- רק שיכול להיות שהיא בהפרעת אכילה.
    היום היא לא נתנה לה להשתתף בשיעור,
    אני כבר לא יודעת מה לעשות.
    הקטע הוא שהיא מודעת לזה, ורוצה את זה.
    האם לדבר איתה עוד פעם?
    עם אמא שלה?
    היועצת?

תודה רבה!
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי, חייבת עצה

הוספת תגובה

• כמו שהבנתי היא קטינה

שואלת
    18/01/2010

כך שניתן (לא בטוח שרצוי) במקרה הצורך לכפות עליה טיפול, אבל אני מציעה שקודם תנסי לשכנע אותה ללכת לאחד, ושזה לא נורא (אני מופרעת אכילה והולכת לטיפול ואני בסדר).

כדאי לך לחקור קצת יותר על מה זה הפרעת אכילה, ואיך ניגשים לאנשים עם הפרעת אכילה.
    בחקירה הזאת תוכלי למצוא המון נזקים נפשיים ופיזים שהפרעת האכילה עושה לבנאדם ואולי בעזרתם תצליחי לשכנע את חברתך לפנות לטיפול.

חשוב שתדברי עם ההורים שלה ותסבירי להם שזו אחריות שלהם ושילכו איתה לפחות לאיבחון, לראות מה יש לה ומה ניתן לעשות, יש המון לאן לפנות דרך קופות החולים וגם באופן פרטי, וזה מציל חיים.

כל הכבוד לך שאת דואגת לחברה שלך אבל תזכרי- את חברה שלה ולא ההורים שלה ולא המטפלים שלה, וזה חשוב לעשות את ההבדלים הללו, בקריאה תוכלי לראות אם הם מטושטשים מדי עבורך כרגע.

אם תרצי לדבר תתני לי אימייל אשמח לעזור ככל יכולתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו