BMI נמוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• BMI נמוך
    עדי
    22/01/2010

שלום, אני בת 18 והמשקל שלי 48 וגובהי 1.66
    בזמן האחרון אנשים בסביבתי מעירים לי שאני נראית רזה מדיי
    אני לא מקיאה ולפיכך אני לא חושבת שאני אנורקסית
    אבל רציתי לדעת האם אני בסיכון, מה אפשר לעשות כדי למנוע הדרדרות במצב הבריאותי שלי
    אני עוד מעט אתגייס ולא הורידו לי פרופיל על המשקל- יש לי פרופיל 97

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    BMI נמוך

הוספת תגובה

• ככל הידוע לי

שואלת
    24/01/2010

הקאות אינן סימפטום של אנורקסיה כי אם של בולימיה או ה"א בלתי מוגדרת אחרת שמשלבת בין אנורקסיה לבולימיה. אבל ההגדרות לא חשובות כאן. הקאות זה בהחלט לא הסמפטום היחידי להפרעות אכילה (ה"א) והייתי מציעה לך ללכת לאבחון, או לפחות להתייעץ עם רופא כלשהו כדי למנוע התדרדרות.

אחד מהדברים הכי איומים בהפרעת אכילה זה שלוקח המון זמן להבין שיש לך אותה כי יש מנגנון הכחשה מטורף (שמדביק בדרך כלל את כל הקרובים אלייך, זה מנגנון הגנה), ובנתיים מתדרדרים למצב שצריך להתאמץ כדי לצאת. אם את באמת רוצה לא ליפול למעגל הנורא הזה שלוקח לי עצמי שנים לצאת ממנו אז אל תוותרי על אבחון.

אם באבחון יגידו לך שאכן יש לך הפרעהת אכילה, ולא משנה הסוג, אז גם ימליצו לך על טיפול מתאים שהוא מציל חיים ושווה כל שקל, וכל שנייה.

ניתן להיות מטופלים גם בזמן הצבא והרבה בנות מטופלות דרך הצבא או בפרטי בזמן הצבא ותפקידן לא נפגע.

בריאות מעל הכל!

(אינני אשת מקצוע ולכן אני אומרת רק מהידע האישי שלי ומהנסיון האישי שלי ושל אנשים שאני מכירה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעדי

לירן רוגב
    26/01/2010

הפרעות אכילה אינן מתאפיינות רק במשקל גוף נמוך או בהקאות, אם כי לפעמים אלו אכן חלק מהסימפטומים. הפרעות אכילה הן לפני הכל בעיה באופן בו דפוסי אכילה ועיסוק בגוף, במראה ובמשקל מתחילים לתפוס מקום לא פרופרוציונאלי בחיים. כשזה קורה, הבעיה מתחילה להשפיע על תחומים רחבים של החיים באופן מזיק - על הבריאות, על התחושות ובמצב הרוח , על הריכוז והיכולת לא להיות מוטרדים מאד, על קשרים עם אנשים, על תפקוד היומיומי וכו'.
    בכל מקרה כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה. אם הרזון שלך קשור בדברים דומים למה שהזכרתי, חשוב לציין זאת לפניו ולבקש הפנייה לטיפול בהפרעות אכילה. אם לא, כדאי לבדוק ולשלול סיבות בריאותיות לרזון. כך או אחרת, אסור להתעלם ממצב כזה, וטוב שאת מודעת לחשיבות של מניעת התדרדרות נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו