קשה לי , בבקשה תעזרו לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשה לי , בבקשה תעזרו לי
    רוני
    03/02/2010

אני כבר לא יודעת מה לעשות.
    לפני 5 שנים נכנסתי לאנורקסיה, ירדתי 14 קילו ב-7 חודשים, והגעתי ל 8 קילו מתחת למשקל מינימום. היאטנית הפנתה אותי ישר לתל השומר, שם טופלתי שבועית ולאחר חודשיים התאשפזתי. אושפזתי 3 חודשים ועלתי במשקל למשקל מינימום( 49) ואף חצי קילו יותר. שמרתי על המשקל במשך שנתיים, עם ירידות קטנות, מינימום 47. המשכתי בטיפול שבועי במחלקה בתה"ש ע"י פסיכולוגית ודיאטנית בשמך שנה וחצי. כעת שנתיים וחצי אני לא בטיפול. בשנה האחרונה עליתי כמעט 5 קילו. אני סובלת מבולמוסי אכילה בלילה, לפני השינה כשאני לבד, בולמוסים של כ500 קלוריות לאחר שסיימתי את התפריט היומי. לפעמים גם יותר. רע לי מאוד. הבולמוסים תוקפים פעם פעמיים בשבוע ואני לא יכולה יותר. חשבתי שאני שולטת ואני לא. בימים אחרים אני מקצצת, ויש גם ימים רצופים ש אכילת 500 , 600 קלוריות ביום. אני לא יכולה לשתך כי אני מתביישת ומתוסכלת שמאנורקסיה הגעתי לאני לא יודעת מה - אכילה כפייתית, אני נגעלת מעמי כל כך. יש ימים שאני אוכלת המון ואף מעל 2000 קלוריות, ויש ימים שאני כמעט ולא אוכלת כלום. אני קורסת ואין לי במי להעזר כי אני לא רוצה להדאיג את המשפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשה לי , בבקשה תעזרו לי

הוספת תגובה

• לרוני

לירן רוגב
    07/02/2010

היי רוני,
    אפשר להבין מדברייך שעשית דרך משמעותית בהתמודדות שלך עם ההפרעה, אבל שהיא עדיין לא מאחורייך - אגב, לא בגלל מה שאת קוראת לו בולמוסים או אכילה כפייתית (יש סיכוי לא רע שמה שאת מתייחסת אליו כאל בולמוסים אינם בולמוסים, אלא השלמות אכילה משום שהתפריט אינו גדול מספיק במהלך היום, אבל זה משהו שכדאי לבדוק בטיפול תזונתי). מה שמעיד על הנוכחות של ההפרעה, כפי שאני שומע מדברייך, זה בעיקר העיסוק הרב בנושא, והתנודתיות התזונתית והרגשית המקושרת אליו. ההמלצה שלי היא להמשיך את התהליך שהתחיל בתל השומר ונמשך שנה וחצי לאחר מכן, ושבו השקעת זמן ומאמץ רב. לא הייתי דואג לגבי שיתוף ההורים, אני מניח שהם היו בתמונה בעבר, על רקע האשפוזים, וכמובן שאין במה להתבייש.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו