מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהרחלי08/02/2010
אני בת 25. גובהי 165 ומשקלי 52.
לפני 4 שנים שקלתי 67 ובחודש ירדתי 18 קילו ללא דיאטה. התחלתי לעבוד בפנימיה והייתי בשוק ממה שקורה בעולם שסביבי. נגעלתי מהאוכל ומהכמויות שהכינו שם וימים שלמים אכלתי במבה, שוקולד וקולה ולאחר חודש כשראיתי שכל הבגדים גדולים עלי, ואני חלשה, פשוט נשקלתי והייתי בהלם מהירידה הדרסטית.
השתדלתי לצאת למסעדות באיזור פעמיים שלוש בשבוע,ובין לבין אכלתי ירקות וחטיפים. בשלב מסוים, איבדתי את תחושת הרעב. רק לקראת ערב כשכאבו הרגליים נזכרתי שיום שלם לא אכלתי והייתי אוכלת עוגיה עם כוס תה.. ככל שאני מנסה לשקם את התזונה אני מתרחקת מזה. אין לי תחושת רעב בכלל, ושום מאכל לא מגרה אותי. כשאני אוכלת זה רק מחולשה או במפגשי משפחה וחברים. אני חיה ימים שלימים על תה ועוגה ולא מרגישה שחסר לי משהו.
גם כשאני כבר אוכלת אני מרגישה תחושה מוזרה ובא לי כל הזמן להקיא אחרי האוכל.
חסר לי ברזל, ואני משלימה בכדורים. אני מכריחה את עצמי לאכול קרקרים עם דגנים (במקום לחם, אני לא אוהבת))
הדבר היחיד שאני סובלת ממנו זה קורררר ברמות מטורפות, אפילו בקיץ. אינלי מושג אם זה קשור. אה, ובעיות בתפקודי בלוטת התריס.
מה עובר עלי???? פליז הסבר שירגיע אותי ויניח את דעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחלי
לירן רוגב09/02/2010לא ניתן לאבחן מה קורה לך דרך האינטרנט. כדי לעשות זאת יש צורך לשלול בעיות רפואיות, ולהבין קצת יותר על התחושות והמחשבות מול אכילה, על ההשפעות של צמצום תזונתי, לבדוק אם קיים פחד מעלייה במשקל שמסתתר מאחורי אמירות כגון "לא אוהבת לאכול/אין לי תאבון/לא רעבה" וכו. כדי להבהיר את התמונה רצוי להתייעץ עם איש מקצוע פנים מול פנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)