איך מזהים הפרעות אכילה?למי לפנות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מזהים הפרעות אכילה?למי לפנות?
    יהל
    22/02/2010

אהלן,
    כיום אני בת 23.בחורה רזה יחסית.אני לא יודעת איך מזהים הפרעות אכילה ומה הגבול המפריד בין הפרעת אכילה לבן אדם נורמלי ששומר על הגזרה.
    בעברי הייתה לי תקופה בצבא כאשר הייתי מגיעה הבייתה או נכנסת למגורים בבסיס,אוכלת והולכת להקיא.לא ירדתי במשקל מזה אך ידעתי שכאשר אני אוכלת קצת יותר מהרגיל אני ישר הולכת להוציא את זה לאחר מכן. אך חיי היו נורמליים מבחינה חברתית. מצד שני, הדבר לא מפסיק להטריד אותי. לפני שנה העלתי במשקל במס' קילוגרמים והייתי מסוגרת בתוך עצמי מס' חודשים.ללימודים לא רציתי ללכת,לא לאירועים משפחתיים ומצאתי את עצמי ממציאה תירוצים לסביבתי הקרובה. הראש לא הפסיק להיות מוטרד.לקחתי "תה טיבתי", והפחתי בכמויות של האוכל. כמובן שירדתי את מס' הקילוגרמים שהעלתי והמצב רוח חזר. אך עדיין, הראש שלי לא מפסיק להיות טרוד במשך 24 שעות ביממה מה אני כן יאכל,לא יאכל,כיצד אנשים מסתכלים עלי כשאני אוכלת, אני מוצאת את עצמי שנים אוכלת בסתר וכשאני ליד אנשים אני יכולה לא לאכול בכלל ובנוסף ישנם ימים שאני זוללת ללא הפסקה.
    איך אני מגיעה למצב שהראש שלי לא יהיה טרוד בדבר הזה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליהל

לירן רוגב
    23/02/2010

ממה שאת כותבת, ניתן להבין שבשנים האחרונות העיסוק באוכל, במשקל ובמראה גוף אינו בריא ומווסת, וככל הנראה גובה ממך מחירים של טורדנות מחשבתית, של קשיים בינאישיים וכמובן של נזקים בריאותיים. התמודדות עם בעיות כאלו צריכה להיעשות במסגרת של טיפול מקצועי, הכולל לכל הפחות טיפול תזונתי וטיפול פסיכולוגי, במטרה להחזיר אותך למצב בו את פנויה לחיות את חייך ללא הטורדנות וההתנהלות הבעייתית שתיארת. ניתן לקבל טיפול כזה או במסגרת קופת החולים או באופן פרטי, אצל אנשי מקצוע שתחום מומחיותם הוא הפרעות אכילה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו