מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בולמיה.. שאלות מטרידותאאא07/03/2010
שלום
אני בן 23 שוקל 90
אני סובל מבולמיה
לפני כ3 שנים שקלתי 143.5ק"ג והתחלתי דיאטה מסיבית בשילוב פעילות גופנית ותזונה
ירדתי כ-67 ק"ג בשנה וחודשיים..
מאוד אהבתי את השינו הזה..
במהלך הדיאטה כמעט ולא הקאתי בכלל.. דבר בי הרצון לרדת ולא לאכול מפני הפחד שאם אני אוכל ולא אצליח להקיא את הכל..
לאחר שהגעתי למשקל המיועד חזרתי להרגל המגונה של הזלילות והאכילה הכפייתית וכך באו גם ההקאות..
היום אני שנתיים אחרי הדיאטה מוצא את עצמי בולמי לכל דבר
אני לא מסוגל להעביר יום מבלי שהקאתי לפחות 3 פעמים
אני אוכל בכמויות גדולת ואז מקיא את את את האוכל מיד אחרי
אני סובל מבטן נפוחה כאבי ראש ודופק ממש לא סדיר
אני עולה מדרגות והלב שלי דופק חזק..
לפני שבועיים הקאתי אחרי ארוחה ויצא לי דם כמות קטנה
ומאז נגמלתי מההקאות למשך 5 ימים ושוב חזרתי..
דם לא הופיע מאז עם ההקאות..
אני מעוניין להפסיק עם ההרגל הזה נרשמתי לחדר כושר וחזרתי לתזונה רגילה ובריאה
אני כבר יומיים שלא מקיא אך הראש שלי לא מרפה ממני
אני ממש מאמין שזאת מחלה נפשית כי לא משנה כמה אני ארזה עכשיו או אם אני לא אקיא אחרי כל ארוחה, בכל זאת הדימוי העצמי שלי נמוך ואני מרגיש צורך עז לאכול הרבה גם אם אני לא רעב..
אני מאמין שאני אצליח לעבוד על עצמי כמו שעשיתי בדיאטה..
הפחד שלי בעצם הוא מה שהביא אותי להפסיק עם ההקאות זה
1. שהקאתי וראיתי דם.. שאלתי מה זה אומר.. ואם לא הופיע דם מאז ואין שום סימן חריג יכול להיות שזה היה אולי פצע ושהכל בסדר עכשיו?
ועוד שאלה האם מקרי המוות אצל חולי בולמיה ההתקי לב קורים באמצע התקף בולמי אושזה יכול לבוא פתאוםו במהלך הגמילה?
אני מאוד חושש מזה משום שהדופק לב שלי עדיין לא סדיר
אני מפחד ללכת לחדר כושר שמה אני אתמץ יותר מידי וחס וחלילה יקרה משהו.?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
לירן רוגב07/03/2010ראשית כל, אין ספק שהפסקה של ההקאות תשפר את מצבך הבריאותי, אך בלי קשר כדאי לגשת לרופא, לשתף אותו במה שעובר עליך ולקבל ממנו הפניה לבדיקות דם/לב וכו' על פי הצורך. זה בטווח המיידי. בתמונה הגדולה, נשמע שנלכדת במערבולת של הפרעת אכילה, וכדי לטפל בבעיה הזו רצוי מאד לפנות לאנשי מקצוע, לתזונאית אך גם לטיפול נפשי כדי להתמודד עם החשיבה הטורדנית, הבעיות בדימוי העצמי ושאר הבעיות שהאוכל מכסה עליהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)