מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול ב-BEDמיכל18/03/2010
שלום,
אני נלחמת בהפרעת אכילה מזה 10 שנים. לאחר מספר אפיזודות של עלייה וירידה של ~20 ק"ג ואינסוף מפח נפש, דכאון (בעיקר בשל דימוי עצמי נמוך ותחושת כשלון) ומאבק אינסופי עם ספורט, אובחנתי ע"י פסיכיאטרית כלוקה ב-BED. לצערי שנים של טיפול פסיכודינמי (עם שתי פסיכולוגית שונות)וכן עבודה עם תזונאיות המתמחות בהפרעות אכילה לא הניבו תוצאות ואני כיום מיואשת מתמיד. בקושי נותרו לי משאבים רגשיים וכספיים ואני מחפשת (בלי הרבה תקווה, יש להודות) איזשהו פתרון/הקלה.
שמעתי מאנשי מקצוע שונים כי CBT נמצא יעיל בטיפול בהפרעה מסוג זה. בירור קצר העלה בחכתי שם של מומחה בתחום, אשר עלות הטיפול אצלו היא אסטרונומית. לפני שאצלול להשקעה כזו (הן נפשית והן כלכלית), אודה לכם על התייחסות לשאלות הבאות:
1) האם יש סיכוי של ממש שCBT יכול לעשות מה שטיפול פסיכודינמי ותזונתי לא הצליח לעשות במשך שנים ארוכות? (יש לציין כי השקעתי את כל כולי בטיפולים הללו, וכי רמת המודעות שלי מאד גבוהה)
2) האם עלות טיפול CBT גבוהה משמעותית מעלותו של טיפול פסיכודינמי, או שמא מדובר בעלות של המומחה הספציפי אשר המליצו לי עליו?
3) האם כל מטפל CBT מוסמך לטפל בהפרעות אכילה? האם יש מטפלים אשר עובדים עם קופ"ח מכבי אשר יאפשרו את הטיפול הנ"ל במחירים שפויים יותר?
4) האם ישנו טיפול אלטרנטיבי להפרעה מסוג זה, או שמא נידונתי לחיי ייסורים של מלחמות עם אוכל, רגשות אשמה, שנאה עצמית ומאבקי הרזייה אשר כשלונם ידוע מראש?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
לירן רוגב18/03/2010שלום מיכל,
למרבה הצער לא קיים טיפול שהאפקטיביות שלו היא מאה אחוז, וזה נכון לכל ההפרעות ובכל תחומי הטיפול הגופני והנפשי. יש גורמים רבים המשפיעים על יעילותו של טיפול, והגישה הטיפולית היא רק גורם אחד כזה. בהחלט יש סיכוי שמה שלא התאפשר לך בטיפול הדינמי יתאפשר בטיפול ה CBT, אבל לא ניתן לדעת זאת בוודאות או להעריך מהו הסיכוי הזה באופן מדויק (וודאי שאיני יכול לדעת זאת מבלי להכיר אותך).
לגבי עלות הטיפולים - לא תמיד טיפולים אלו יקרים יותר, אך יש לקחת בחשבון שבדרך כלל מדובר בטיפולים קצרים יותר ולכן המחירים עשויים להיות מעט גבוהים.
אין "הסמכה" לטיפול בהפרעות אכילה, אבל יש אנשי מקצוע שיש להם מומחיות בתחום מתוך כך שהם עוסקים בו ומטפלים באוכלוסיה זו, ויש אחרים שהיכרותם מועטה יותר. ודאי שמומלץ לפנות לכאלו שמומחים בתחום.
לגבי מכבי - כדאי לברר בקופת החולים. למיטב ידיעתי בכל קופה יש צוות מומחים בתחום, אך איני יודע לומר באיזו שיטה הם מטפלים.
ולבסוף - איני חושב שאיש נידון לחיים של ייסורים, ואני מאחל לך שתמשיכי לנסות למצוא את המענה הטיפולי שיתאים לך. מניסיוני, לעיתים אחרי שנים של ניסיונות התמודדות נוצר אפקט מצטבר, ואז פתאום נפרץ משהו, ונוצרת אפשרות לשינוי ממשי בחיים.
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)