נרפאתי לחלוטין מאנורקסיה ובולמיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נרפאתי לחלוטין מאנורקסיה ובולמיה
    דר אדית דניאל
    24/03/2010

שלום לכולם

אני מנהלת את פורום ההומאופתיה בBE OK וחייבת לאור הפירסום של סידני בר השבוע להגיב גם כאן מקווה שהמנהלי פורום יהיו טולרנטים לנושא. כי זה נושא שחובה עלי להבהיר בו מספר דברים

לעניין עצמו - אני סבלתי מאנורקסיה של תינוקות שהתפרצה בגיל הנעורים פעם נוספת והפכה אחרי כמה שנים לבולמיה

עברתי טיפול פסיכולוגי ארוך בן 8 שנים שלא שינה דבר בנושא -המשכתי לחפש ומצאתי את כול הפתרונות בהומאופתיה
    החלטתי ללמוד את התחום של הרפואה המשלימה הומאופתיה ונטורופתיה התמחות בתזונה וניקוי רעלים ועשיתי דוקטורט בהם
    כתבתי ספר שנקרא סודות לבנים על התהליך הכואב והעוצמתי והמבריא שעברתי שפורסם במדיה ובתקשורת

היום אין זכר ולו הקטן ביותר להפרעות שסבלתי מהן בזכות הרפואה המשלימה בלבד. היום מגיעות אלי נערות ונשים רבות עם כול סוגי ההפרעות והתוצאות לפעמים מהירות והן חוזרות לחיים מלאים ללא שום בעיה ובלי שום הפרעה

הנושא של הפרעות אכילה מזין את עצמו בגלל התיקשורת שעושה בו שימוש כגימיק תקשורתי כפי ששמענו אתמול את סידני בר מספרת על ההפרעה שלה - אני כתבתי ספר על ההפרעה שיצא לאור לפני כ 8 שנים הרבה לפני שמישהי העזה להיחשף ויצאתי עם כתבה בעיתון מנטה באותו זמן כדי לשבור את הסטיגמה של אסור לדבר על זה וצריך להסתיר את זה -ואכן מאז זה הפך לנושא על סדר היום הציבורי ולנשים יורת קל לדבר על זה למרות שעדיין יש הסתרה רבה כאילו זה דיבוק שדבק.

הבעיה היא שעדיין מלא משפחות ובחורות מסתובבות סביב עצמן לא מוצאות פיתרונות כשהפתרונות כולן קיימות בצורה מלאה מלאה. נערות ובחורות סובלות סתם ומבזבזות את חייהן פשוט מאוד על ההפרעה הזאת. אני סבלתי מההפרעה לפחות 10 שנים מחיי. היא נעלמה מחיי בדיוק כפי שהתחילה בעיקבות הטיפול הנכון - כאילו בלעה אותה האדמה ואין לה זכר -זה רק עניין של בחירה אם באמת רוצים להרפאה ממנה לחלוטין או לא כי פתרונות מלאים ברפואה המשלימה בצורה מלאה.

כמו כן הטייטל שנתנו להפרעה ולנשים שסובלות ממנה -כביכול חולות נפש או פגועות בנפשם הוא מעוות -ולדעתי יותר קשה לבחורות נערות ונשים לצאת ההפרעה בגלל כול סוגי הטייטל הציבורי והחברתי ששמו עליהן -יותר קשה להיפטר מהכותרת של אני אנורקטית או בולמית מאשר מההפרעה עצמה

אתם מוזמנות לקבל את זה או לא אני עברתי הכול יצאתי מהכול ואין בתוכי שום דבר היום שמזדהה עם ההפרעה הזאת לא ריגשית לא נפשית לא מחשבתית לא פיזית לא התנהגותית. סבלתי ממנה תקופה מסויימת בחיי וידעתי גם איך לצאת ממנה בזמן הנכון ולהשאיר אותה מאחורי לחלטין ולומר לה שלום ביי ביי תודה על הבית ספר שהיא עשתה לי וזהו-כי לפחות ידעתי להפוך אותה מחולשה לכוח וניצחון וידע אני מומחית בתזונה היום כך שההפרעה רק תרמה להתפתחות האישית שלי

ניתן לפנות אלי לשאלות שמתייחסות להומאופתיה והפרעות אכילה בפורום שלי ואענה בשמחה.

בברכה ד''ר אדית דניאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יש לך מונופול על האמת ?

תמר
    25/03/2010

שלום ד"ר
    גם אני סבלתי מהפרעת אכילה קשה במשך שנים ארוכות ונירפאתי . דווקא בזכות טיפול פסיכולוגי של שנתיים . לכל אחד הדרך שלו . הומופאתים ואנשי רפואה משלימה , כמו דתיים אחרים , נוטים לחשוב שיש להם מונופול על האמת. לפחות לפי ההתנסחות שלך , נראה לי שגם לך יש תחושה כזו
    נשים ירפאו את עצמן (או לא) באלפי דרכים שונות וחלקן לא ירפאו כלל או ימותו מההפרעה .
    ודבר נוסף , אני לא חושבת שאפשר באמת לצאת לגמרי מהפרעת אכילה . אני לא מקיאה ומרעיבה את עצמי כבר שלוש שנים אבל לתחושתי , המחלה זו תמיד תהיה שם .
    יום יפה שיהיה לך
    תמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזקת את דבריה של תמר

שלי
    28/03/2010

תמר, תארת יפה כל כך את המצב - לכל אחת ואחד הדרך שלו להחלמה מהפרעות אכילה.

דר' דניאל - מסכימה איתך שהפרעות אכילה אינן "דיבוק", ומאמינה שלרפואה האלטרנטיבית, על כל
    גווניה, שיטות יעילות לטיפול בנשים וגברים הסובלים מאנורקסיה, בולמיה, אכילה כפייתית ועוד.
    אך טענתך כי הומופאטיה יכולה לרפא לחלוטין את המטופל יומרנית בעיני ואף מטעה.

לצערי, יש לי נסיון של שנים עם אנורקסיה, בולמיה, ושלל טיפולים. לעולם לא אגש למטפל שמבטיח לי "ריפוי", החלמה מלאה. אעדיף את המטפל שיציע לי שיפור במצב, ומעט יותר שקט ובטחון.
    כמו תמר, גם אני מאמינה, לצערי, שהמחלה ממשיכה ללוות אותנו באיזשהו אופן. נפשי ופיזי.

חג שמח והברה בריאות לכולנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו