זקוקה לעזרה דחוף -מצב נפשי מעורער

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעזרה דחוף -מצב נפשי מעורער
    השכנה ממול
    25/03/2010

שלום

אני סובלת מאכילה לא נשלטת ושלא נובעת מרעב וזה מתבטא בהתקפים חריגים של אוכל
    ובעיקר ממתקים עוגות עוגיות לחם ודברים לא מזינים ,ואני נעה מקיצוניות אחת לקיצוניות אחרת בה
    אני מחכה לישון ולקום ולהתחיל יום חדש "מושלם" ,בו לא אגע בשום דבר משמין
    כי יש לי פחד מלעלות במשקל .
    אני נוטה להשמין ונכנסת למצבים נפשיים ממש ממש קשים אם אני בהתקפים מהסוג הזה
    דכאונות ומצבים של חוסר אונים ,שנאה חברתית ,הסתגרות , שנאה עצמית ,חוסר ביטחון
    והסתגרות בבית וחשיבה פסימית נוראית .
    התקפים אלו פוגעים בבריאות שלי הנפשית והפיזית והלכתי לרופא והוא אמר לי שאני צריכה להזהר מחשש לסוכרת .חלילה ,כי כל המשפחה שלי חולים ואני מתה מפחד
    חבר שלי ממש סובל ממני ומממצבי הרוח שלי בעקבות כל זה
    ואני לא מקיאה ,אבל רק אוכלת ואוכלת ואוכלת ,ומחכה לישון כדי שיום אחרי אחליט לא לאכול אוכל משמין
    וכל הזמן אני חייה בפחד שאני אוכל ,ואז כשאני אוכלת ,אני מענישה את עצמי ומתיאשת ונכנסת להתקף
    שלא ברור מתי יהיה הסוף שלו
    איזה סוג של טיפול יכול להתאים לי ?
    ומה יש לי ?
    האם טיפול שיחתי קוגנטיבי יכול להועיל ?
    והאם יש סיכוי לצאת מזה ?
    אגב -אמא שלי הכניסה אותי לדיאטות מגיל קטן מאוד והכניסה לי לראש כמה זה חשוב לא להיות שמן
    ומאז ומעולם אני באובססיה הזאת על משקל .
    תודה על עזרתכם .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

לירן רוגב
    31/03/2010

הטיפול שעשוי להתאים לך הוא שילוב של טיפול ומעקב תזונתיים אצל דיאטנית וטיפול בפסיכותרפיה (שיכול להיות בגישה קוגניטיבית, אבל גם בגישות אחרות - מה שחשוב זה שתרגישי שזה מתחבר ומדבר אלייך), ייתכן שבשילוב טיפול תרופתי במידת הצורך. טיפול כזה בהחלט יכול לסייע לחולל שינוי התנהגותי ונפשי משמעותי. אני ממליץ כצעד ראשון לגשת ולהתייעץ עם רופא המשפחה, ולבקש שיסייע בהפניה לטיפול כזה. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא פרט בבקשה

השכנה ממול
    01/04/2010

מהו טיפול פסיכותרפי ?
    ומה הכי ממולץ לי ? כי אמרת שזה צריך לדבר אלי וזה קצת מבלבל אותי
    ואני רוצה למקד את עצמי .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

לירן רוגב
    04/04/2010

טיפול פסיכותרפויטי הוא טיפול על ידי גורם מקצועי (פסיכולוג, פסיכיאטר, מטפל באמנות וכדומה), שמטרתו לעזור לך להתמודד עם בעיות בחייך שהמקור להן נפשי. יש מגוון אדיר של טיפולים כאלו וזה אכן יכול להיות מבלבל, לכן אני ממליץ לך להתמקד בכאלו שמתמקדים בנושא בעיות האכילה. כיום לכל קופת חולים יש צוות פסיכולוגי שזה התחום שלו, וזו יכולה להיות אפשרות ששווה לבדוק. עוד אפשרות היא לחפש טיפולים כאלו באופן פרטי, דרך המלצות או הפניות. הדרך הטובה ביותר לבדוק אם זה מדבר אליך היא פשוט להתחיל טיפול כזה ותוך כמה פגישות לבחון אם את מרגישה שהקשר הטיפולי והעבודה בטיפול מתאימים לך, בחינה שאפשר גם לעשות יחד עם המטפל/ת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו