חשש להפרעת אכילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש להפרעת אכילה
    מיכל
    31/03/2010

שלום רב.
    יש לי בת בגיל 14.5. ילדה בריאה, אינטלגנטית, ילדה יפה ובעלת גיזרה דקה לכל הדעות.
    בחודשים האחרונית התחילה לתת את הדעת על מרכיבים של מוצרי מזון ותבשילים...בהתחלה ממנעים בריאותיים לכאורה, בהמשך התחילה לעקוב אחר הערך הקלורי של המזון.
    בשבועות האחרונים החלה להפחית באופן משמעותי בכמויות המזון שהיא אוכלת עד כדי אכילת ארוחה אחת בלבד שכוללת סלט ירקות, קוטג' ו2 פריכיות אורז .
    מעבר לכך ישנה נטיה מזה שנים להתנהגות אובססיבית, הקפדה על הרגלים שונים .
    היא מסרבת ללכת לטיפול פסיכותרפויטי.
    אנחנו כמובן מודאגים ביותר מנושא התזונה!
    אני מבקשת לדעת מהם הכלים העומדים לרשותי בשעה שהילדה מסרבת לשתף פעולה.
    כמו כן אני מתלבטת האם להניח לדברים ולהעלים עיין לכאורה? או לא לחדול מלהעיר על העניין?
    האם יש לנקוט בצעדי ענישה??
    - אני מניחה שעמדתי עלולה לגרום לה דוקא להתעקש על הדפוס החדש
    כחלק ממאבקי הכח בגיל ההתבגרות....?!!?

אודה לתשובתך
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש להפרעת אכילה

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

יעל שטראוס-הנדל
    01/04/2010

שלום מיכל,
    את אכן עומדת בפני קושי לפי התיאור שלך. מהתיאור נשמע שביתך אכן בדרך לא בריאה וחובתכם כהורים לטפל בעניין. חלק מהפרעת האכילה היא ההכחשה והסוד המתלווים לסימפטומים האחרים שציינת (צמצום האכילה, אובססיביות וכו'). ולכן הגיוני שביתך לא תסכים לפנות לטיפול. אני ממליצה לקחת אותה למרכזים שמתמחים בטיפול בהפרעות אכילה (יש כאלה בקופות החולים), למרות התנגדותה. כפי שהייתם קובעים בשבילה עובדה על כל מחלה אחרת. אני מודעת לקושי שאתם עומדים בפניו, אך כדאי להתחיל כמה שיותר מוקדם בטיפול. את יכולה בנוסף, לטלפן לאחת המרפאות הללו או לקו פתוח ולהתייעץ טלפונית כיצד כדאי להביא אותה.
    שיהיה המון בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו