אכילה מעוותת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכילה מעוותת
    שירה
    03/04/2010

שלום,
    אני בת 17 כמעט וסובלת מהאופן בו אני אוכלת בלי שאני מצליחה לטפל בזה.
    מהרגע שאני נשארת לבד בבית אני מתחילה להתנפל על אוכל בלי להפסיק עד שכל מה שיש בכוחי לעשות הוא ללכת למיטה לישון. אבל אני אוכלת בעיקר מאכלים רכים- ליטרים של חלב ויוגורט (עם שוקולד, או חלבה או כל דבר...) הרבה פעמים אני גם נוטלת משלשלים ואחכ סובלת מכאבים נוראיים ונשבעת לעצמי שלא אחזור על זה אבל לא מצליחה לשלוט בזה.
    אני מקבלת טיפול פסיכולוגי כבר יותר משנה, ונאמר לי שכנראה המצב נובע מטראומה שעברתי בערך מתי שהתחלתי טיפול, למרות זאת, גם הפסיכולוגית כבר מצפה ממני שארזה ואני פשוט לא מצליחה, גם אחרי שהלכתי לדיקור ודיאטניות שונות. אני עולה בכל שבוע חצי קילו-או קילו, למרות שאני עושה לא מעט ספורט ואני מאוד מדוכאת מזה, שונאת את עצמי, ומתביישת לצאת מהבית. אני מתוסכלת מהמחשבה שאף אחד לא יכול להמשך אלי ומרגישה מכוערת ובודדה.
    איך אוכל לפתור את זה? האם הטיפול בו אני נמצאת מספיק?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אכילה מעוותת

הוספת תגובה

• לשירה

לירן רוגב
    06/04/2010

כדי לרדת לשורש הבעיה ולהתמודד עם דפוסי האכילה הבעייתיים אכן יש צורך בתהליך טיפולי, וטוב שאת נמצאת בטיפול. ייתכן וכדאי לשלב עם הטיפול הפסיכולוגי במקביל טיפול דיאטני, ואם זה לא קורה בהווה כדאי להתייעץ עם המטפלת לגבי האפשרות הזו. את כותבת שבעבר היית בטיפולים דיאטניים, וכמו כן מציינת שאת חשה שלפסיכולוגית יש ציפייה שתרדי במשקל - במקרים רבים של הפרעות אכילה המאופיינות בבולמוסים יש בלבול שנדמה לי שגם את סובלת ממנו: המשקל אינו הבעיה, אם כי עליה לא מווסתת בהחלט יכולה להיות בעייתית ומסוכנת. הבעיה היא האופן בו דפוסי האכילה יוצאים משליטה ובעיות רגשיות מקבלות ביטוי בזירה של האוכל ושל הגוף. לכן מומלץ שהדיאטניות אליהן את פונה יהיו כאלו שתחום התמחותן הוא הפרעות אכילה, ולא הרזיה ודיאטה בלבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו