מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מפחדת ממתוקיםהי05/04/2010
שלום,
אני בת 21 1.63 51 ק"ג.
אני כבר 4 שנים אוכלת מאוד מאוד מסודר ובריא ועושה ספורט. הייתי אנורקסית בעבר וכיום כל תקין ואני בריאה ואני במעקב אצל דיאטנית. אך אני 4 שנים לא מכניסה דברים מתוקים לגוף חוץ מפירות אפילו לו ביס מעוגה ,עוגיה או קוביית שוקולד.
בחודש האחרון הגעתי להחלטה שאני רוצה לחזור למתוקים האלו אך כמובן עם הרבה מאוד שליטה ובמינון המתאים. הפחד שלי הוא לעלות במשקל מה גם שעכשיו אני מפסיקה לעשות ספורט בתדירות קבועה אגב לו"ז צפוף.
השאלה שלי,ממה כדי להתחיל?..(חטיפי מיני למיניהם כמו מקופלת ופסק זמן, עוגיה) ובאיזה מינון?..כל יום?, פעם בשבוע?
אשמח לדעת כי חשוב לי להוציא את הקטע של הפחד מהראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
לירן רוגב06/04/2010במקרים של הפרעות אכילה עם דפוסים אנורקטיים, יש בדרך כלל מאפיינים של נוקשות וחוסר גמישות, ונשמע שאת מנסה לעשות צעדים כדי להרחיב את רפרטואר המזונות שלך ולהגמיש אותו מעט, וטוב שכך. חשוב להבין שאין מינון "נורמלי" מדויק של אכילת מתוקים, אנשים שונים נהנים מאכילת מתוק במינונים שונים. יש מי שמספיק לו לאכול מתוק פעם בשבוע, יש מי שרוצה יותר, ואין פה נכון או לא נכון באופן גורף אלא שאלה של הרצונות והשפעותיהם. את השיח הזה כדאי לעשות עם הדיאטנית אצלה את במעקב, והיא גם זו שתוכל להמליץ לך כיצד כדאי לשלב את המתוק בתפריט שלך. קצת בהלה עלולה להיות חלק טבעי מהתהליך, ובמידה ותרגישי שאת זקוקה לליווי יותר אינטנסיבי אפשר לבדוק אפשרות של הגברת תדירות המפגשים אצל דיאטנית בתקופה בה את עושה שינויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)