הפרעת אכילה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת אכילה?
    נטלי
    17/04/2010

שלום רב:
    אני חוששת שיש לי הפרעת אכילה אך אני לא ממש יודעת מה לעשות ולמי לפנות .. אני בת 28 אמא ל2 ילדים, מאז ומתמיד הייתי רזה אך ברבות השנים וההריונות נתקעתי על עודף משקל של כ-5 ק"ג וממנו לא מצליחה לרדת. ניסיתי אינספור שיטות לרדת אך כל פעם שאני יורדת 2-3 אני עולה כפול. העלייה מתבטאת בבולמוסים מטורפים שנמשכים ימים ובהם אני אוכלת הכל ובלי הפסקה -ממש בלי הפסקה וממש הכל!! עד כדי כך שאני כבר נגעלת מעצמי. והאכילה היא לא מתוך רעב בכלל אלא מתוך צורך אחר שלא ברור לי.. כך יוצא שבשנים האחרונות חודש אני רזה וחודש מלאה.. כיוון שאני נמוכה כל קילו רואים ממש בברור. אני מרגישה שאני נמצאת במין מעגל של: אכילה נכונה, מבוקרת ובריאה- ירידה איטית במשקל- התקפים של אכילה לא מבוקרת- עלייה במשקל- וחוזר חלילה כל פעם מחדש במשך שנים.
    השאלות שלי הן: 1. האם זה הפרעת אכילה? 2. מה הייתם ממליצים לי לעשות? אני די אובדת עצות ונמאס לי אני מרגישה שלגוף שלי גם נמאס מזה.
    אציין רק שניסיתי מסגרות שונות כמו "שומרי משקל" ושוב ירדתי יפה אך מהר מהר עליתי חזרה באותו דפוס שציינתי.
    אודה לתשובה..תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אכילה?

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה

תמר
    18/04/2010

אני לא רופאה ולא מומחית אבל הייתי בולמית במשך שנים רבות .מה שאת מתארת נשמע כמו התחלה של הפרעה כזו או אחרת . טוב מאוד שאת מודעת לעצמך ומחפשת פתרונות . ציינת בעצמך שאת אוכלת לא מתוך רעב אלא מתוך צורך אחר. זו בדיוק הנקודה הנכונה להסתכל עליה , ורצוי בעזרתו של איש מקצוע מיומן . מנסיון , כל מה שיורד מהר עולה מהר . תקראי קצת את התגובות והסיפורים בפורום ותביני כמה הרסניות הן דיאטות הבזק . אני לא יודעת מה ההגדרה שלך ל"תזונה בריאה ומאוזנת" אבל אם בסופם של כמה ימים של תזונה כזו את מגיעה להתקף אכילה אז יקירתי , את לא אוכלת בריא ומאוזן . את מרעיבה את עצמך!!! תוספי על זה קצת חסכים נפשיים ואת בדרך הנכונה לפתח הפרעה .
    אני במקומך הייתי הולכת קודם כל לדיאטנית שתרכיב לך תפריט אישי מאוזן שמתחשב בכל הנתונים האישים שלך , בסדר היום שלך ובמה שאת אוהבת לאכול . אם את דבקה בתפריט כזה במשך כחודש ועדיין את מגיעה להתקפי אכילה - יש כאן צורך נפשי שיש לטפל פה באמצעות טיפול פסיכולוגי. במקביל , קחי את הזמן . אין ירידה בריאה של יותר משני קילו בחודש לאנשים באינם במשקל עודף רציני ( מה שאני מבינה שאת לא ).
    שיהיה בהצלחה
    תמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטלי

לירן רוגב
    21/04/2010

לשאלתך הראשונה, האם מדובר בהפרעת אכילה, לא ניתן לתת מענה דרך האינטרנט, מאחר ואבחנה רפואית (במקרה הזה פסיכיאטרית, למעשה) היא עניין שדורש בדיקה פנים מול פנים של איש מקצוע. אלא שנדמה לי שפחות חשובה השאלה האבחנתית במקרה זה, ויותר חשובה העובדה שאת סובלת מבעיה שיש לה גם ביטוי גופני וגם ביטוי נפשי. את מתארת דפוס מעגלי, ממלכד, בו ניסיונות ההרזיה מובילים לבולמוסים, מתעוררות תחושות תסכול וביקורת עצמית שאת מחפשת את המענה אליהם בניסיונות הרזיה נוספים וחוזר חלילה. ברור, אם כך, שהמענה חייב להיות משהו שיסייע לך לפרוץ את המלכוד הזה, וככל הנראה קבוצות דיאטה המכוונות לירידה במשקל בלי לקחת בחשבון את הבעיה שלך לא יכולות לתת לך מענה הולם. המלצתי היא לחפש דיאטנית שמומחית בתחום הפרעות האכילה, ובמקביל גם פסיכותרפיסט/ית מאותו התחום, כדי להשיג גם איזון מול אכילה ומול הגוף, וגם להבין ולתת מענה להשפעות ולמשמעויות הרגשיות של הנושאים האלו עלייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה

דר אדית דניאל
    26/04/2010

נושא הבולמוס שגם לי היה אותו בוואריאציות שונות טופל בצורה מלאה בהומאופתיה
    סבלתי מבולמוסים -פסיכולוגית 8 שנים לא עזרה לי - הומאופתיה עזרה לי ומהר

כול יציאה מאיזון בתחום האכילה - שהיתה לי כולל אנורקסיה ואובססיות סביב אכילה טופלו במהירות ובצורה משלמה על ידי הומאופת טופלו כול כך מהר וטוב שהלכתי ללמוד את התחום.

היום כמובן שאין זכר לכול שלל התופעות - שהוגדרו כהפרעות אכילה קשות
    למעשה הייתי על סף המוות לא מעט שנים ואני ממש כועסת על כך על שנים ארוכות שירדו לטמיון
    בגלל שלאף אחד לא באמת היתה תשובה ראויה למצב ואף אחד לא ידע באמת לטפל בבעיה .

לא סתם מתות נערות ממש מתחת לאף עדיין - וכשאני מנסה לפתוח את הדלת לנערות ונשים שידעו שיש מוצא מלא ולא רק מניסיון אישי וברור - מנסים להתקיל ולשים לי רגל כדי שלא אוכל להפיץ את הידע ואת מה שעברתי והצורה שנרפאתי בצורה מלאה -כאילו שיש תחרות בשוק על גב של נערות ונשים שסובלות ומתות - מי יצליח לפתור להם את הבעיה במקום לשמוח שיש דרכים שבאמת מצילות

בימים אלו אני מתחילה לעבוד על סרט דקומנט בנושא -מזמינה את כול מי שרוצה לקחת בו חלק

הבולמוסים הם תהליך שחזק מכול שליטה עצמית - כאחת שחוותה אותם אני מבינה ויודעת מה את מרגישה זה לא ניתן לשליטה רציונאלית רגשית ואו אחרת. בין אם ישימו על זה את הכותרת הפרעת אכילה או לא -זה ברור מה שזה.

בברכה ד''ר דניאל אדית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו