מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהליאל24/04/2010
היי!
ליאל, בת 21, בגובה של 1.55 ובמשקל של 47.5
לפני 4 שנים ירדתי משמעותית במשקל בתקופה מאוד קצרה. זה התחיל בצורה מבוקרת ונכונה והפך בסופו של דבר להרעבות בשילוב של המון ספורט, עם כוחות אינסופיים שעד היום אין לי מושג מהיכן הגיעו. בכל זאת אי אפשר להגיד שלא הייתה לי שליטה על עצמי, היה לי יעד וכשהתקרבתי אליו האטתי את הקצב. מה שעצר בעדי מלשמור על ההישג היו תגובות הסביבה, פגישות עם יועצת/פסיכולוגית ביה"ס בזמנו, מעקב אצל דיאטנית, דאגות של אמא..כל הטריקים להסתיר את הרזון/ לא לאכול/ המחשבות/ ההשוואות ביני לבין אחרות שרזות יותר..הכל מוכר לי..אבל יצאתי מזה כי אני רציתי, לא כי הכריחו אותי. וכל ההקדמה הזו כדיי להסביר שאני לא חושבת שהייתי אנורקסית.
זה לא שאני לא מבינה למה זה פסול, זה פשוט כי ככה טוב לי. היום במצב הנוכחי אני לא מרגישה בנוח עם עצמי. תמיד שואפת לחזור להיות רזה.
אני לא טרודה במחשבות על האוכל במשך היום כשאני עסוקה..אבל כן, בערב או ברגעים של חוסר מעש..מתחילה לחשוב על איך יכולתי לאכול פחות, על אילו מאכלים לוותר, איזו דיאטה להתחיל הפעם..
אבל בכל פעם שאני מתחילה דיאטה וסוף סוף מצליחה לעמוד בה, אני נזכרת בתקופה ההיא, מפחדת להזיק לעצמי או לאבד שוב מחזור, ומתוך טראומה אוכלת יותר..כדיי לא לחזור לזה..
תקועה במשקל, ומאוד רוצה לרזות..
אני מניחה שהכל בראש, נתקעת על מחשבות מהעבר-רוצה ולא רוצה לחזור לשם, אבל רוצה להיות רזה זה בטוח..והשאלה שלי היא- האם כל ההתעסקות היא בגדר הנורמלי או קצת מעבר?
כל אחת רוצה להיות רזה..ובזה אני לא שונה מאף אחת זה בטוח..ובכל זאת הגעתי לפורום הזה..
אני בעצמי כבר לא יודעת לאיזו תשובה אני מצפה, למען האמת. הסתבכתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאל
יעל שטראוס-הנדל25/04/2010שלום ליאל,
אני שומעת את ה"הסתבכות" שלך, ומבינה ממך שגם את לא בטוחה עד כמה ההתעסקות והרצון לרדת במשקל הם נורמלים. בראש ובראשונה, טוב שאת כבר לא במצב מסוכן לגופך, מכיוון שהרעבה, ספורט אובססיבי וחוסר מחזור הינם מסוכנים לגוף. כפי שאת כותבת, אני מניחה שיש עוד נשים שהיו רוצות לרדת במשקל אך השאלה מה עושות עם זה ומה הגבול שלהן, ואת הגעת למקומות מסוכנים. נשמע שגם המחשבות שלך נוכחות בעוצמה גבוהה והרזון תופס מקום רב בחייך.
נשמע שאת סקרנית לגבי מצבך, בודקת האם זה נורמלי או לא. אני ממליצה לפנות לטיפול בכדי להבין יותר על עצמך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)