חיל שמרעיב את עצמו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיל שמרעיב את עצמו
    אמא מודאגת
    26/04/2010

בני הוא חיל בן 20, ילד יפה ורזה מטבעו שמעולם לא סבל מהפרעת אכילה. עכשיו הוא עומד לקראת סיום קורס נחשב ביותר בצהל. בשלב כולשהו הוא גילה שהשמין מעט (עדיין נראה מצוין), והחל לרדת במשקל. אלא שהוא לא עצר במשקל הקודם שלו, וירד 13 קילו בחודשיים, במקביל הוא הפך להיות טבעוני פנט (בטענה שהוא מרחם על בע"ח) כמו כן החל להמנע מאוכל "לא בריא". הוא אוכל כמויות קטנות מאד וממציא תרוצים כדי לא לאכול, לדלג על ארוחות ולא ללכת לחדר האוכל בצבא. כרגע הוא נראה רזה מאד, העיניים שלו נראות נפוחות מעייפות והוא סובל מקור. אין לנו שום אפשרות להשגיח עליו כשהוא בצבא, והוא טוען שהוא בסדר ואני סתם לחוצה. אמרתי לו שאם לא יעלה במשקל אאלץ לפנות למפקד שלו, אני לא רואה אופציה אחרת שתאפשר לי לטפל בו. כמובן שהתוצאה עלולה להיות שיסלקו אותו מהקורס, שהוא מאד גאה לסיים אותו. מה לעשות? אני מודאגת נורא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיל שמרעיב את עצמו

הוספת תגובה

• תשובה

לירן רוגב
    28/04/2010

קיימות כמה אופציות: ניתן לפנות לפגישה עם דיאטנית מתחום הפרעות האכילה כדי להתחיל מעקב ובהמשך טיפול במידת הצורך, ניתן אכן לפנות למפקדים ולשתף אותם בדאגה שלך, וניתן לפנות למערכת בריאות הנפש בצה"ל (בנך צריך לפנות בעצמו, אך אם המפקדים בתמונה לעיתים הם יכולים לסייע בכך). כך או אחרת, אם ההתדרדרות ממשיכה הייתי ממליץ להציג בפניו את האפשרויות האלו ולבקש שיבחר באחת מהן, מתוך עמדה שחייב להיות מענה כלשהו לבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו