בדיקת דם לזיהוי בולימיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת דם לזיהוי בולימיה
    אלמונית
    30/10/2007

היי,

אני בת 21, סובלת מאנורקסיה שהתפתחה לבולימיה ב4 שנים האחרונות.
    המשקל שלי תקין, אני לא רזה מדי. אבל אני לא מצליחה להשתחרר מההקאות וזה הורס את חיי בשיטתיות.
    התכיפות משתנה- בין פעם ל3 פעמים בשבוע. היו תקופות גם שהפסקתי לחלוטין למספר שבועות, אבל תמיד חזרתי לסורי.
    יש לי המון תחומי עניין ושאיפות לחיים, אבל אני מרגישה שאני , איך נאמר, "פגומה" וכל עוד אני לא א
    טפל בסיפור הזה אני לא אוכל להמשיך בלב שקט לעבר הגשמת החלומות שלי.
    אני תקועה לחלוטין מכיוון שאני שנה לאחר השחרור מהצבא וכל האפשרויות בעולם מונחות לרגליי, אבל ידי קשורות ואינני מסוגלת לעשות דבר, החרדות מפני נזקי מחלתי לא מניחות לי.
    גם לטיול לא נסעתי מכיוון שאני מפחדת לעשות בדיקות דם. ממש חרדה מזה.
    לאחרונה נרשמתי לחדר כושר ודורשים ממני אישור רפואי, אני מניחה שאני אאלץ לעשות סוף
    סוף בדיקת דם ואני פוחדת פחד מוות מהתוצאות.

דבר נוסף- לפני כשלושה חודשים הפסקתי לקחת גלולות למניעת הריון ומאז עוד לא קיבלתי מחזור.

שאלתי היא האם ניתן לזהות בוודאות את מחלתי מבדיקת דם שגרתית?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם לזיהוי בולימיה

הוספת תגובה

• תשובה לאלמונית

קרן עמית
    30/10/2007

שלום לך. התשובה היא מעט מורכבת. בבדיקות דם ניתן לראות למשל רמות אשלגן נמוכות שמעידות על איבוד אשלגן, וההקאות גורמות לכך. חשוב לזכור שיש סיבות אחרות לאיבוד אשלגן , לכן חשוב לתת לרופא את ההסבר על מצבך, שהוא ידע לפרש נכון את הבדיקות. הבעיתיות בבבולימיה היא שלעתיםפ (ולא תמיד) הבדיקות דם תקינות למשך תקופה ארוכה , אך הגוף לא במצב תקין , וכשבדיקות הדם מתחילות לצאת לא תקינות , לעתים המצב כבר ממש לא טוב... רמות אשלגן נמוכות עלולות לגרום לדום לב. בדיקות תקינוץ בעת בולימיה, לא מעידות על כך שאין סיבוכים . את צריכה ללכת לרופא שיבדוק את כל הדברים הרלוונטים, בנוסף לבדיקות דם. קרן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו