מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת אכילה ?שיר19/06/2010
אני בת 17 עוד חודשיים
לפני שנה וחצי בערך הפסקתי לרקוד ומאז לא כ"כ הקפדתי על שמריה על הגזרה , ויצא שהגעתי למצב בתחילת שנה ששקלתי 58 בגובה 1.58 . קצת לפני פסח השנה החלטתי שאני לוקחת את עצמי בידיים והחלטתי שאני לא אוכלת יותר מ900 קלוריות ביום . בהתחלה זה היה די בריא הקפדתי לאכול בבוקר פרכיות אורז עם גבינה , ירקות בצהריים ובערב קורנפלקס רגיל ללא סוכר .
אך זה לא קל , במיוחד כשאני בסביבת חברות שאוכלות מה שבא להן בלי להעלות גרם
אז הרבה פעמים יצא שלפחות פעם בשבוע אם לא יותר הייתי אוכלת עם החברות בחוץ בלילות וממש ממש לא 900 קלוריות ביום , כשהייתי מגיעה לבית אחרי הארוחות הרגשתי כבדה ומגעיל ולרוב ההיתי מגיעה לבית עם בחילות ופשוט עוזרת לעצמי להקיא .
יש לציין שמפסח ירדתי כבר 4 וחצי קילו .
ובשבועות האחרונים זה כבר ממש לא נשלט אני יכולה פשוט לא לאכול כל היום כלום ולא להרגיש אפילו וברגע שאני מכינסה משהו קטן לפה ישר יש לי בחילות לא נורמליות ואני מרגישה שאני פשוט חייבת להקיא , אבל לא מצליחה להקיא ונשארת עם בחילות ולוקח זמן רב עד שהבחילות עוברות .
אני משתדלת לשתות כמה שיותר מים וחוסכת מיצים ושתייה מוגזת
וכבר בקושי נכנסת לשירותים
אני לא מבינה מה קורה לגוף שלי , וכבר ממש לא מרגישה רזה כמו שהרגשתי בהתחלה כשירדתי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
לירן רוגב21/06/2010ממה שאת כותבת, אפשר להבין שמה שהתחיל כצמצום לא מבוקר ולא מפוקח בתזונה הוביל לסחרור וליציאה משליטה, והתחושה הטובה הראשונית התחלפה בתחושות גופניות ורגשיות לא נעימות. למרות הפיתוי למצוא קיצורי דרך, המציאות החד משמעית היא ששינויים תזונתיים וגופניים חייבים להיעשות בצורה מבוקרת או מפוקחת, אחרת נכנסים לסחרור ולקיצונות ומאבדים שליטה. כדאי מאד לפנות לדיאטנית המומחית בטיפול בהפרעות אכילה כדי שתסייע לך לייצב את מצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)