הפרעת אכילה ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת אכילה ?
    שיר
    19/06/2010

אני בת 17 עוד חודשיים
    לפני שנה וחצי בערך הפסקתי לרקוד ומאז לא כ"כ הקפדתי על שמריה על הגזרה , ויצא שהגעתי למצב בתחילת שנה ששקלתי 58 בגובה 1.58 . קצת לפני פסח השנה החלטתי שאני לוקחת את עצמי בידיים והחלטתי שאני לא אוכלת יותר מ900 קלוריות ביום . בהתחלה זה היה די בריא הקפדתי לאכול בבוקר פרכיות אורז עם גבינה , ירקות בצהריים ובערב קורנפלקס רגיל ללא סוכר .
    אך זה לא קל , במיוחד כשאני בסביבת חברות שאוכלות מה שבא להן בלי להעלות גרם
    אז הרבה פעמים יצא שלפחות פעם בשבוע אם לא יותר הייתי אוכלת עם החברות בחוץ בלילות וממש ממש לא 900 קלוריות ביום , כשהייתי מגיעה לבית אחרי הארוחות הרגשתי כבדה ומגעיל ולרוב ההיתי מגיעה לבית עם בחילות ופשוט עוזרת לעצמי להקיא .
    יש לציין שמפסח ירדתי כבר 4 וחצי קילו .
    ובשבועות האחרונים זה כבר ממש לא נשלט אני יכולה פשוט לא לאכול כל היום כלום ולא להרגיש אפילו וברגע שאני מכינסה משהו קטן לפה ישר יש לי בחילות לא נורמליות ואני מרגישה שאני פשוט חייבת להקיא , אבל לא מצליחה להקיא ונשארת עם בחילות ולוקח זמן רב עד שהבחילות עוברות .
    אני משתדלת לשתות כמה שיותר מים וחוסכת מיצים ושתייה מוגזת
    וכבר בקושי נכנסת לשירותים
    אני לא מבינה מה קורה לגוף שלי , וכבר ממש לא מרגישה רזה כמו שהרגשתי בהתחלה כשירדתי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אכילה ?

הוספת תגובה

• לשיר

לירן רוגב
    21/06/2010

ממה שאת כותבת, אפשר להבין שמה שהתחיל כצמצום לא מבוקר ולא מפוקח בתזונה הוביל לסחרור וליציאה משליטה, והתחושה הטובה הראשונית התחלפה בתחושות גופניות ורגשיות לא נעימות. למרות הפיתוי למצוא קיצורי דרך, המציאות החד משמעית היא ששינויים תזונתיים וגופניים חייבים להיעשות בצורה מבוקרת או מפוקחת, אחרת נכנסים לסחרור ולקיצונות ומאבדים שליטה. כדאי מאד לפנות לדיאטנית המומחית בטיפול בהפרעות אכילה כדי שתסייע לך לייצב את מצבך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו