מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות אכילה בולמיה ומה שבייניהםנטלי01/07/2010
שלום, אני בת 16 והגובה שלי הוא בערך 155 והמשקל שלי הוא 68 .. עד לא מזמן שקלתי 72 ואני חייה את רוב חיי עם כרס גדולה ובולטת .פתאום נדלקה לי המנורה שאני חייבת לרדת במשקל ! .. הבעיה העיקרית שלי היא הרגל של אוכל .. התרגלתי לאכול הרבה והכל ! כלומר הייתי שמה לי בצלחת כמות מסויימת שהתרגלתי אליה ואוכלת הכל עד הסוף גם אם הייתי שבעה אחרי חצי מהמנה .. ככה זה התפתח עם הזמן והכל .. ולפני כמה ימים התחלתי לקצץ את הארוחות שלי לבין 500-900 קלוריות ביום זה ממש קשה לי כל הקיצוץ הזה גם הקאתי כמה פעמים בעיקר אחרי אכילת מתוק פשוט לא יכלתי להתמודד עם המצב שמשהוא לא בריא מתעכל ונספג בתוכי .. עם זאת, התחלתי גם לשמור קצת .. למשל לאכול מאכלים מופחתי קלוריות ובלי מיצים ולהרבות באבות המזון .. אך אחרי כמה ימים נגיד שאני אוכלת 600 קלוריות פתאום יום אחד אני כאילו משלימה את כל החסר .. כל היום זוללת בעיקר בשעות הערב ואני לא יודעת איך להתמודד עם זה .. היה לי יום שאכלתי 2400 קלוריות ! הרגשתי כמו היפופוטם באותו היום ובלילה פשוט רציתי להקיא את הכל .. אני מרגישה שיש לי לפרוק מטען רגשי עצום בגלל המצב המשפחתי והמראה החיצוני שלי שמשפיע עליי בחיי החברה אך אני לא יודעת מה לעשות ואיך להמשיך .. מה דעתכם ?
אשמח לעזרה ועידוד מוטיבציה
נטלי (שם בדוי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העזרה שאת צריכה
שואלת02/07/2010זה מקום להתמודד עם הבעיות האישיות ודימוי הגוף, ואם את ~אובייקטיבית~ (לא את קובעת את זה ולא אמא/אבא/חברים אלא דיאטנית מוסמכת) צריכה לרדת במשקל אז את צריכה ליווי של דיאטנית. את לא סתם כותבת בפורום של הפרעות אכילה, משהו בתוכך יודע שאת בדרך ליפול, או שאת כבר נופלת, והכי הכי חשוב זה לא לתלות הכל באוכל ובמשקל כי זה בטוח לא ישפר את הדברים אלא רק יחמיר אותם. להתמודד עם הבעיות הרגשיות זה א'-ב'.
אז העצה הכי טובה שאני יכולה להציע לך זה לפנות לאנשי מקצוע ולהתמודד עם הבעיות האמיתיות (קלוריות ומשקל הם ~לא~ הבעיות האמיתיות). אומרת לך את כל זה בחורה שנפלה כבר בהמון מלכודות של הפרעת האכילה ועכשיו היא בדרך חזרה למעלה- לבריאות, את לא רוצה את זה גם, זה חרטה, לא סתם אני בורחת מזה אחרי שכבר הייתי שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)