מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנורקסיה או בולמיה ....חסוייה15/07/2010
היי אני בת 24 יש לי אחות בת 26 שסובלת מהפרעות אכילה מטורפות...כבר שנתיים
לפני חצי שנה אישפזנו אותה והיא הצליחה לעלות קצת במשקל אבל כרגע אחרי כמעט חצי שנה מהאישפוז היא במצב יותר קשה ונמצאת שוב באישפוז רק שהיא לא רוצה להיות שם וזה מכניס אותה לדיכאון יותר...
אני יודעת שהיא התחילה בהרעבה ואחר כך עברה לבולמיה שזה בולמוסים של אכילה מטורפת והקראות כמעט 30 הקאות ביום עד שהגרון לא עומד בזה ומקיז דם...
כיום היא לא מכניסה כלום לפה כשבועיים בערך גם את הנוזלים היא מקיאה...
היא באישפוז אולי לא במקום הכי מתאים אבל זה המקום היחידי שיש לנו באיזור...הרופא שלה אומר שהיא חייבת אוסטל לאחרי הטיפול רק שאני לא בטוחה שעם האופי שלה היא תסתדר במקום עם שותפים ועוד אנשים סביבה...
איך נפטרים ממחלה כזו קשה איך?!!!?!
אני מכירה כל כך הרבה סיפורים מקרוב ויש הצלחות אני ראיתי ...
יש לי גם חברה בת 35 עם בעיות אכילה של 5 שנים כבר היא מכורה לכדורים משלשלים היא בולעת 20 -30 כדור ביחד....
ובקושי נכנס לה משהו לפה ואם כן זה הבולמוסים כל בוקר כמו שעון ב6 וחצי בבוקר ואז להקיא ולשתות ליטר מיים ושוב להקיא..וגם היא אחרי אישפוז של 3 חודשים שלא ממש העיל לה היא חייה ככה כ5 שנים..
אני מנסה להבין למה למה זה קורה...אני עצמי מלאה וכן מתבאסת מעצמי שזה ככה אבל שאני רואה את המצב של הסבל שלהן פתאום טוב לי להיות מיצידי פרה לא רוצה לסבול ככה כדי להיות רזה כי זה לא מספיק להם הן תמיד רוצות להרזות עוד עוד....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
לירן רוגב18/07/2010הפרעות אכילה אכן עלולות להתפתח להפרעות קשות ובעלות השפעות הרסניות, אבל כפי שכתבת בהחלט ניתן גם להתגבר עליהן בעזרת טיפול מתאים. אשפוז נותן פעמים רבות מענה ראשוני, אבל כפי שקרה לאחותך, ללא המשך טיפול מתאים חלה התדרדרות חזרה. כדי לקבוע מהו טיפול מתאים (בדרך כלל שילוב כלשהו של טיפול דיאטני, פסיכולוגי ופסיכיאטרי, לאו דווקא הוסטל) אחותך צריכה להתייעץ ולברר - דרך קופת החולים, באינטרנט, דרך קוי סיוע של עמותות וארגונים המטפלים בהפרעות אכילה - מהן האפשרויות שעומדות לרשותה. כך או אחרת, בעזרת טיפול מתאים סיכוייה להיפטר מהבעיה גדולים בהרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)