מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יכולה להפסיק לאכולזוהר17/07/2010
לפני שנה התחלתי דיאטה, במהלך שנה השלתי חצי ממשקל גופי.
זו לא הייתה דיאטה מאוזנת ומאוד מוגבלת, גם כמותית וגם מבחינת הערכים התזונתיים.
עכשיו אני רואה את הפגיעה שגרמתי לעצמי: הפסקת המחזור, פגיעה בזיכרון וכ'ו.
לפני חודשיים-שלושה, כשהגעתי לכמעט תת משקל ועדיין המשכתי לרדת, החלטתי להוסיף לתפריט עוד ארוחה וגם דברים שלא הרשתי לעצמי עד כה. אבל הכל במסגרת הקלורית היומית כמובן.
זה כלל חטיף שוקולד פעמיים בשבוע.
ככה המשכתי כחודשיים.
במשך השנה הזאת קרו לי בולמוסים כמה פעמים, במרווח של חודשים זה מזה.
כמה פעמים בודדות וזהו, למחרת קמתי והמשכתי כרגיל.
לפני כחודשיים-שלושה גם התחלתי להקיא אחרי בולמוס, לא תמיד ולא תמיד גם ההקאה הייתה "מוצלחת".
גם זה קרה לא הרבה.
אבל לפני חודשיים, פתאום, איבדתי שליטה לגמרי!
במהלך חודש יוני, בכל שבוע היו לי שני בולמוסים (בחלקם בלבד הקאתי), היו כמה בולמוסים מתוכננים, הלכתי לחנויות וקניתי לי ממתקים וחטיפים וכ'ו, וכ'ו...
לפני 4 שבועות בערך השליטה שעוד איכשהו הייתה לי בשאר הימים נמוגה גם היא!
ומאז אני לא יכולה להפסיק לבלוס!
4-5 ימי בולמוסים בשבוע!
הכמויות שאני בולסת לא הגיוניות!
ויש לי משיכה לא מוסברת לבוטנים, שוקולד, עוגיות למיניהן ולחם כמובן (וזה לא שאהבתי במיוחד את הדברים האלה כשהייתי שמנה). כבר עליתי בסביבות 8-10 ק"ג (קשה להעריך כי הבטן שלי לא ריקה כשאני נשקלת) וכל יום אני אומרת לעצמי "מחר דיאטה".
היום קמתי, ראיתי את הבוטנים והמתוקים שיש לי בבית ושוב לא הצלחתי להימנע מלבלוס אותם.
איך החזקתי מעמד שנה בדיאטת כסאח, עם מעידות בודדות בלבד ופתאום איבדתי שליטה בצורה קשה כל כך?
יכול ליהיות שהגוף "השתלט" לי על המוח אחרי ההרעבה שעבר והוא שואף להעלות כמה שיותר במשקל?
מה עלי לעשות?
איך לעצור את הזלילות האלו?
אני רוצה לרדת את כל מה שהעלתי ואז לשמור על המשקל.
האם אני אכלנית כפייתית? האם הדרך היחידה היא טיפול פסיכולוגי?
חשבתי ללכת לפגישה של OA, אולי שם יעזרו לי, מה אתם אומרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כ"כ מבינה אותך !!
שירה17/07/2010אני בדיוק באותו מצבב !!!!
הבולמוסים הנוראיים האלה כבר נהפכו להרגל,
בגלל שאני לא מצליחה להקיא התחלתי עם התה טיבטי שזה פשוט זוועה...
כתבתי פה כבר פעם או פעמיים ונמאס שכל תשובה פה זה הצעה לפנות לדיאטנית או מומחה.. !
אני כלכך מבינה מה את מרגישה ומה את עוברת עכשיו כי אני עוברת בדיוק את אותו הדבר...
מצטערת שאין לי פיתרון בשבילך אבל תדעי שאת לא לבד [:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדינה
שירה18/07/2010אני לא מתנגדת לטפל בזה בככל, להפך, המטרה שלי היא לצאת מזה.
אבל טיפול מקצוי עם מומחים פשוט לא בא בחשבון כרגע..
אני בת 15, כדי ללכת לטיפולים שלו אני צריכה לשתף את הוריי- ולזה אני מתנדגת..
אני ממש לא באה להרוס לי את החיים, אלא בסך הכל אני לא חושבת שהעזרה החיצונית זה מה שיזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיתוף
עדינה19/07/2010שלום,
מורן יקרה
שלב מאד חשוב בעזרה עצמית הוא שיתוף של מישהו אחר. את אומרת שאת מתנגדת לשתף את ההורים שלך. למה?
את מתביישת?
את חוששת מהתגובה שלהם?
האם יש לך קשר טוב איתם?
אני כן מציעה לך לשתף אתההורים שלך ותסבירי את המצוקה שאת נמצאת בו. אם זה ממש לא שייך המבחינתך, האם יש מישהי מבוגרת שמכירה אותך וא יכולה לשתף אותה?
את צריכה תמיכה ואהבה אמיתית.
מאחלת לך רק טוב
עדינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעדינה
שירה20/07/2010אני והמשפחה שלי במצב מצויין- אנחנו נורא מגובשים ויותר טוב מהם פשוט לא יכולתי לבקש.
אבל אני לא יכולה להגיד להם דבר כזה. לא יכולה, לא מסוגלת ולא רוצה, זה ענייני ולא עניינם.
אבל כן, אני מתה לספר למישהו את מה שעובר עליי ופשוט אין לי למי .
חשבתי עכשיו להתחיל דיאטה מאורגנת ונורמלית של 800- 1000 קלוריות ליום מבלי להתחשבן על כל דבר שנכנס לפה.
אין לי את מי לשתף בזה- כן, אני זקוקה לתמידה ואהדה ומישהו שיכוון אותי ויוכל להדריך אותי ולהגיד לי מה לעשות עכשיו אבל ההורים בשום פנים ואופן לא באים בחשבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעדינה
שירה20/07/2010אני והמשפחה שלי במצב מצויין- אנחנו נורא מגובשים ויותר טוב מהם פשוט לא יכולתי לבקש.
אבל אני לא יכולה להגיד להם דבר כזה. לא יכולה, לא מסוגלת ולא רוצה, זה ענייני ולא עניינם.
אבל כן, אני מתה לספר למישהו את מה שעובר עליי ופשוט אין לי למי .
חשבתי עכשיו להתחיל דיאטה מאורגנת ונורמלית של 800- 1000 קלוריות ליום מבלי להתחשבן על כל דבר שנכנס לפה.
אין לי את מי לשתף בזה- כן, אני זקוקה לתמידה ואהדה ומישהו שיכוון אותי ויוכל להדריך אותי ולהגיד לי מה לעשות עכשיו אבל ההורים בשום פנים ואופן לא באים בחשבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה
עדינה21/07/2010שלום,
אני מבינה שאת מרגישה שיש דברים שאת לא יכולה לשתף בהם את ההורים. השאלה היא למה? תארי לך שאת האמא ומשהו עובר על הבת שלך. האם היית כועסת עליה? שמחה שהיא משתפת אותך? מציעה לה לפנות לטיפול?
האם ללכת לדיאטנית שתוכל להדריך אותך מהי תזונה מאוזנת זה כן שייך? בכל קופה יש דיאטנית וזה דבר מקובל ורגיל.
בכל מקרה על תעשי שום דבר דרסטי על דעת עצמך - גם לא בחירת דיאטה.
בהצלחה רבה,
עדינה
מטפלת קינסיולוגית מוסמכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעלי
לירן רוגב18/07/2010ספק רב אם מדובר באכלנות כפייתית. סביר יותר, כפי שציינת, שמדובר בתגובה (מאד אופיינית, דרך אגב) לחסכים תזונתיים ולירידה לא מווסתת וקיצונית במשקל. קיצונות אחת מובילה לא פעם לקיצונות הנגדית, ונשמע שזה מה שקורה לך. אם תנסי לחזור לדיאטות הקיצוניות רוב הסיכויים שתמצאי את עצמך במוקדם או במאוחר שוב באותו מקום. הפתרון הוא למצוא את הדרך בחזרה להתנהלות מווסתת סביב אכילה, ואף על פי ש"ננזפתי" על כך שאני עונה את התשובה הזו שוב ושוב - כדי לעשות זאת מומלץ לפנות לטיפול מקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה שאתה בעצם אומר
זוהר18/07/2010זה שאני לא צריכה לפנות ל-OA?
כי שם לא יעזרו לי?
האמת שתכננתי ללכת לפגישה שלהם מחר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
זוהר18/07/2010אני חושבת שאני חייבת לקבל כבר טיפול מקצועי באכילה רגשית או הפרעת אכילה (כל דבר שיגרום לי להפסיק לברוח אל האוכל כשרע לי ולהפסיק ליהיות מכורה לאוכל).
האם אפשר לעשות את זה דרך קופת חולים ללא תשלום?
אני צריכה רק טיפול פסיכולוגי, נכון?
אני חברה בקופת חולים לאומית.
מה האפשרויות העומדות לפני?
אני מאוד רוצה לצאת מהמעגל ההרסני הזה,
ליהיות שמנה, לרזות עד תת משקל, להשמין, לתכנן עוד דיאטת כסאח...
כל החיים שלי, מאז הילדות ועד היום האוכל הוא נחמה בישבילי, תמיד הייתי שמנה
וגם בשנה הזאת שרזיתי, נשארתי שמנה בראש ובלב ועכשיו השמנתי 10 ק"ג ואיבדתי שליטה על האכילה...
אני יודעת שהכל נובע מהמון בעיות רגשיות וכאבים שאני סוחבת איתי עוד מהילדות,
זה וגם הבדידות איתה אני מתמודדת כבר 8 שנים.
כל מה שאני רוצה זה שאוכל יהיה בישבילי רק אוכל.
אמצעי לשרוד ולא שום דבר אחר.
אין לי בכלל תמיכה מהמשפחה (הכוללת רק אמא ואחות),
כשאני בולסת אמא שלי צועקת עלי, כשאני אומרת לה שאני רוצה שהיא תעזור לי, היא אומרת "הכל אצלך בראש".
אני לגמרי לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
לירן רוגב18/07/2010כיום בכל קופות החולים יש צוותים שנותנים טיפול בהפרעות אכילה. טיפול זה כולל גם טיפול פסיכולוגי וגם טיפול דיאטני, וכדאי להתייעץ עם רופא המשפחה שלך ולבדוק האם תוכנית כזו יכולה להתאים לך. כדאי לבדוק אם ניתן לקבל גם קצת הדרכה או הכוונה לאמך - הרבה פעמים הורים מתקשים לתת תמיכה משום שהם לא מכירים או מבינים לגמרי את הבעיה, וכשהם מקבלים תמונה יותר מלאה של המשמעויות וההשפעות של הפרעת אכילה היחס משתנה לא פעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)