שאלה שמטרידה אותי הרבה זמן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה שמטרידה אותי הרבה זמן
    חסוי
    18/07/2010

שלום,
    אני נערה בת 17.5 עם הפרעות אכילה- אנורקסיה מזה שלוש שנים.
    אושפזתי מספר פעמים והגעתי ליעד, אולם לאחר השחורור ירדתי הכל.
    עתה, יש לי רצון להבריא משום שיש לי שאיפות ורצונות בחיים.
    אני נמצאת במעקב אצל דיאטנית השוקלת אותי כל שבוע, כל שבוע עליי לעלות חצי קילו.
    אולם, ההתמודדות עם האוכל קשה לי, יוצא שבתחילת השבוע אני מרעיבה את עצמי, ויומיים- שלושה לפני שקילה, יש לי מעין בולמוס הנובע מפחד שלא עליתי.
    אכן, אני עולה, אולם לאחר שאני שבה הביתה נראה לי שכל מה שעליתי ירדתי ושהעלייה לא הייתה אמיתית.
    שאלתי היא האם העלייה אכן הייתה אמיתית,כלומר משומן, או שמא הכל היה מהצטברות נוזלים הנובעת מבולמוס לפני שקילה.
    אני מנסה לשכנע את עצמי שגם כך עליי לעלות וזה לא משנה אם זה מנוזל או משומן, שהרי לא ניתן לעלות הכל מנוזלים, אולם המחשבה שכל העלייה הייתה רק מנוזליםגורמת לי לחזור שוב ושוב על אותה הטעות של הרעבה ואכילה מרובה לפני שקילה, למרות שאני יודעת שזה ממש לא טוב לגוף ולחילוף החומרים.
    אשמח לקבל תשובה מפורטת עם הסבר כדי שאבין מה עומד מאחורי המחשבה שלי.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

לירן רוגב
    20/07/2010

במישור התזונתי התשובה פשוטה: אם יש עלייה במשקל משבוע לשבוע באופן עקבי מתמשך עד למשקל היעד, סביר להניח שלא מדובר רק בנוזלים. אבל יש היבט אחר לשאלה שלך: נשמע שאת עדיין מנוהלת על ידי דפוסי מחשבה והתנהגות אנורקטיים, וחשוב לשים את זה על השולחן בצורה הכי כנה וישירה שניתן מול הדיאטנית, כדי שתוכלו לחשוב ביחד איך הפרעת האכילה מצליחה "לשאוב" אותך או "לשכנע" אותך להתנהל בצורה כזו למרות שזה לא תואם את יעדייך ושאיפותייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה

חסוי
    20/07/2010

כלומר יש אישור חד משמעי שלא ניתן לעלת הכל מהצטברות נוזלים.
    אולם טרם נענתי לשאלתי, האם אכן עקב האכילה היתרה לקראת שקילה, העלייה הייתה כתוצאה מהצטברות נוזלים?
    אני מאוד מבולבלת, אני רוצה לא לחשוב על כל הדברים הללו, פשוט לאכול לפי התפריט וזהו!! מה שיהיה יהיה...
    כמו כן, רציתי לשאול בנוסף אם אמשיך במתכונת ההרעבה בתחילת שבוע, ולקראת שקילה אוכל הרבה כדי לעלות, אני יודעת שזה לא בריא, ואני יודעת שיש הרבה סיכונים.
    רציתי לשאול האם למרות שאגיע ליעדי, לא אקבל מחזור משום שלא אכלתי בצורה נורמלית וראויה, כלומר לא הרגלתי את הגוף שלי לאכול נכון, ולכן המחזור לא יחזור?
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

לירן רוגב
    20/07/2010

אני מניח שהבלבול נובע מכך שאת מנוהלת במקביל על ידי חלק בריא, ששואף לאכילה מווסתת, יציבות משקלית, קבלת מחזור ואורח חיים תקין, ועל ידי חלק שעדיין מופעל על ידי מחשבות ופיתויים של הפרעת האכילה, שחושש מהעלייה במשקל, שאולי אפילו מעדיף לחשוב שהעלייה היא רק מנוזלים, ושאחרי כל פגישה עם דיאטנית מגיב בדפוסים של הרעבה וצמצום. זה האתגר החשוב והמשמעותי בהבראה מהפרעת אכילה - לחזק את הקול הבריא ולהחליש את הקול החולה. הדרך לעשות זאת היא על ידי חשיפה ושיתוף של הלבטים והחששות האלו בצורה ישירה בטיפול.
    לשאלתך לגבי המחזור - מחזור הוא פונקציה של אחוזי שומן מסוימים בגוף, וכשתתייצבי במשקל מסוים הוא יחזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

חסוי
    21/07/2010

אני גם מטופלת אצל פסיכולוגית, ובטיפולים עימה אני מספרת על המחשבות שלי...
    היא לא ממש עוזרת לי, אלא יותר כותבת את מה שאני אומרת, כך שאכן הכל תלוי בי...
    תודה רבה על התשובות!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו