מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתלבטת לגבי עצמיסא19/07/2010
מאז ומתמיד הייתי מלאה ובדיאטות תמידיות. עם ההריונות נוספו עוד ק"ג נכבדים. ועכשיו כשאני אחרי הלידות מנסה להשיל הכל. הבעיה שלי שאני מצליחה להחזיק את עצמי יפה מאוד במהלך היום, אוכלת בכמויות סבירות ובהפרשי זמן נורמליים. אבל בערב מתחילה התקפת חיסול על מה שיש בבית. פותחת מקרר וזוללת בלי הרף.
האם יש לי הפרעת אכילה ? למה אני לא מצליחה לשלוט בעצמי?
אני חייבת לציין שאני חושבת הרבה זמן על אוכל, מה אני אוכל? מה אני אבשל? מה אני אקנה לאכול? מתי אוכל ועוד ועוד מחשבות סביב אוכל.
איך אני מגיעה לשליטה עצמית ופחות עיסוק סביב האוכל הארור הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחס לכל דבר
עדינה19/07/2010שלום,
את נשמעת מאד מתוסכלת מעצמך. נראה שהנושא של האוכל מעסיק אותך במשך היום ואת מרגישה לא טוב עם זה, עד כדי שאת קוראת לו "האוכל הארור הזה". אני אציג לך מספר שאלות שאני מאמינה יעזרו לך להבין את עצמך.
1) למה יש לך יחס שלילי לאוכל? את לא מרוצה מסוג האוכל שאת אוכלת או רק מהכמות? זאת אומרת, האם היית יכולה ליצור לעצמך דיאטה מאוזנת ולהקפיד עליה ולדאוג ששאר הדברים לא יהיו בסביבתך?
2) האם את בתקפוה שיש לך יחס שלילי לדברים אחרים וזה מתבטא באוכל או רק הנושא הזה?
3) האם העיסוק שלך באוכל באמת חורג מהרגיל (כמו כל אמא) או שרק את מתייחסת לנושא כך?
תחשבי על הדברים ותחשבי טוב על עצמך
כל טוב,
עדינה
מטפלת קינסיולוגית מוסמכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)