ילדה בת 10 בדיאטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 10 בדיאטה
    הילה ירדן
    29/07/2010

שלום, אני בולמית כבר 24 שנים, עם הפסקות מדי פעם. יש לי ילדה בת 10 שיש לה עודף משקל רציני (גובה 143 , משקל 48 ק"ג). עודף המשקל גורם לה לדימוי עצמי נמוך, היא סובלת מבחינה חברתית, מתביישת בגופה, חוזרת על כך שהיא מאוד מאוד רוצה לרזות, מסתכלת המון במראה ומתלוננת על הצורה של הגוף שלה. עד כה היא היתה אוכלת הרבה, ובגלל שלא ידעתי אם מותר לי להתערב, נתתי לה לאכול כאוות נפשה. היא היתה אוכלת משהו כמו 2500 קלוריות ליום לפחות. אבל בגלל הסבל הנפשי שלה, החלטתי לשמור עליה מקרוב, ועל התזונה שלה. בעצת מישהו מהמומחים בפורום תזונה של beok, הנהגתי לה דיאטה של 1200 קלוריות ליום. היא מאוד מתאמצת, משתדלת, נמנעת מלאכול פיצות, עוגות, ממתקים, חטיפים וכל השאר. אני מגוונת לה את התזונה כדי שלא יהיו לה חסכים. אבל המטרה היא לרדת במשקל. אני הבהרתי לה את זה, שכרגע היא אוכלת פחות כדי להוריד במשקל, והבטחתי לה הבטחה ברורה שאם היא תאכל 1200 קלוריות ליום היא תרד במשקל. היא מאוד מאוד משתפת פעולה איתי, שלא כמו בעבר שבו היא סירבה בכלל לשמוע על לאכול פחות.
    אני מאוד מפחדת שאני יוצרת אצל הילדה שלי הפרעת אכילה. אני מפחדת שהיא תפתח אנורקסיה ובולמיה כמוני. אני ממש בחרדה מזה. אבל לא יכולתי להמשיך לתת לה לאכול באופן פראי כל מה שעולה על דעתה וכל מה שיש באזור. ולא יכולתי להמשיך לשמוע כמה היא אומללה, וסובלת ורגישה למשקל העודף שלה.
    מה לעשות? איך אני אמנע מהבת שלי לפתח הפרעת אכילה כמו שיש לי?
    אני רוצה לציין כמובן שאני מאוד משתדלת בעצמי להפחית כמה שיותר את התקפי הבולמיה, למעשה כמעט נמנעת לחלוטין מההתנהגות הזאת, בטח שלא בקרבתה של הבת שלי.
    בבקשה ענו לי כמה שיותר מהר, מפני שאני באמת חרדה לגורלה של בתי.
    תודה רבה מראש
    הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 10 בדיאטה

הוספת תגובה

• להילה

לירן רוגב
    30/07/2010

ניתן להבין כמה חשוב לך שבתך תהיה בעלת ערך עצמי ובריאות נפשית, ולצד זה את החששות שלך שעיסוק מוגזם במשקל ואוכל, בוודאי בגיל כזה, עלולים להיות לא בריאים בפני עצמם. קודם כל, לא מומלץ לעשות שום שינו תזונתי בתפריט שלך בתך על דעת עצמך. בגיל כזה ילדים לא עושים דיאטות, וגם לא אמורים לרדת במשקל - מקסימום להפסיק לעלות במשקל. הרי בתך אמורה להמשיך לגבוה, ואם תישאר באותו משקל ותגבה היא תתאזן באופן טבעי. מעבר לכך, המסרים לגבי מה אוכלים ואיך הם עדינים מאד, והורים צריכים למצוא את האיזון בין תפקידם כמי שמציעים את המזון ונותנים מודל של אכילה וגבולות, לבין מי שמתירים לילדים לפתח מנגנוני רעב ושובע באופן עצמאי. כדי לעשות את זה, גם הורים בלי רקע של הפרעת אכילה צריכים להתייעץ עם דיאטנית. על אחת כמה וכמה כשאת מתארת שגם לך יש קושי מתמשך להתנהל מול אכילה מווסתת, סביר להניח שייעוץ כזה נחוץ. מעבר לכך, בהחלט רצוי לשקול קבלת טיפול עבור עצמך - לא רק משום שזה עשוי להועיל לבתך, אלא גם כדי לשחרר את עצמך מההפרעה שאת מתמודדת איתה שנים כה רבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לירן

הילה ירדן
    30/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם....

הילה ירדן
    30/07/2010

לירן, אני מאוד מודה לך על תשובתך המעמיקה. אני עצמי בלי קשר לילדתי הייתי רוצה לקבל עזרה מקצועית בשל הפרעת האכילה שלי (בולמיה). כמובן שלאורך השנים נעזרתי בפסיכולוגים ופסיכיאטרים, ובשנתיים האחרונות אני נמצאת תחת מעקב צמוד של פסיכולוג שמטפל בי בשיטת ב cbt, אבל זהו לא טיפול ממוקד בהפעת האכילה. בגלל שיש כל כך הרבה בעיות מסביב, מחלה נפשית ממנה אני סובלת (סכיזו אפקטיביות, מניה דיפרסיה), סיפור של גירושין כואבים וכ"ו, הפרעת האכילה איננה מקבלת מספיק דגש בטיפול.
    האם אתה יכול להפנות אותי למקום בו אוכל לקבל טיפול ממוקד בהפרעת האכילה? האם בעמותת שחף ישנן קבוצות, או מטפלים שאוכל להעזר בהם? הייתי רוצה פעם אחת ולתמיד לקבל את הטיפול המתאים, ולא כל מיני מטפלים שלא היה להם מושג כיצד להתמודד עם ההפרעה שלי. במיוחד עכשיו יש לי מוטיבציה גבוהה לטפל בעצמי ולגייס את כל המשאבים האפשריים כדי להבריא.
    אשמח לקבל הפניה
    תודה מראש הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו