חברה בבעיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חברה בבעיה
    שרה
    08/08/2010

יש לי חברה במקום העבודה שהתחילה דיאטה למרות שהיא לא צריכה כיוון שהיא רזה, עם הזמן היא כמעט ולא אכלהה כלל והתווספו לזה הקאות.
    לא עוזרות השיחות על כך שהיא רזה ויפה.. מה עושים?
    אני לא מכירה את בני משפחתה וגם לא נעים לי לערב אנשים נוספים.
    האם יש דרך להגיד לה שוב שהדיאטה לא מתאימה וכי ההקאות מדאיגות?אבל שהיא תפנים?
    מה עושים במצבים כאלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חברה בבעיה

הוספת תגובה

• לשרה

לירן רוגב
    11/08/2010

שיחות בנושאי מראה ומשקל אכן לא עוזרים במצבים כאלו, גם אם זה ניסיון לומר לאותה חברה שהיא יפה כפי שהיא ואינה זקוקה לדיאטה. אחד המאפיינים הקשים בהפרעות אכילה זה שזו מחלה שהאדם שחולה בה אינו אמביוולנטי מאד לגביה, וחלק ממנו נשאב לתוכה ואינו מעוניין להיפטר ממנה, בעוד חלק אחר מכיר בבעייתיות שלה ובמחירים שהיא גובה. כשמנסים לשכנע מישהי שסובלת מהפרעת אכילה שיש לה בעיה, בדרך כלל זה רק גורם לה להיאחז עוד יותר בעמדה הנגדית. היות וסביר להניח שגם לה יש חלק שמבין שצמצום יתר והקאות גובים מחירים, רצוי להעביר מסר שתמציתו: אני מזהה שעלולה להיות פה בעיה שאת מתמודדת איתה, ובמידה ותחליטי בשלב מסוים שתרצי לחשוב יחד איך לפתור אותה דעי שאשמח לעזור לך.
    מתסכל ככל שזה יהיה, במיוחד כאשר מדובר באישה בוגרת (וכך אני מבין במקרה הזה), מוטיבציה ראשונית, גם אם חלקית, צריכה לבוא ממנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו