מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה...אנונימית11/08/2010
איזה סוג טיפול אני יכולה לקבל באשפוז?
כאילו אם אני לא רזה במצב קיצוני (גובה 163 ושוקלת בערך בסביבות ה48-49 קילו)
וההורים רוצים לאשפז אותי, מה יכול לקרות באשפוז?
כאילו...באשפוז לא גורמים לבנות ממש רזות להשמין פשוט?
פשוט שוקלים לאשפז אותי, ואני משוכנעת שאין טעם לאשפז אותי כי אני יודעת שבאישפוז רק גורמים לבנות לאכול ולהשמין כי הן במצב ממש חמור (למשל משקל 35 או 39 וכאלה).
ואצלי אין צורך להשמין....כאילו... המשקל שלי תקין....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
יעל שטראוס-הנדל11/08/2010שלום לך,
איני יודעת מה מצבך הגופני ומהי הפרעת האכילה ממנה את סובלת, אך לאשפוז מגיעות בנות ( או בנים) שזקוקים למסגרת טיפול אינטנסיבית יותר מטיפול בקהילה. אין צורך להיות בתת משקל קיצוני בכדי להתאשפז.
אני שומעת את החשש שלך מאשפוז, אך יש אנשים רבים שאשפוז עוזר להם בהפרעת האכילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיקרון...
אנונימית12/08/2010בעיקרון כל הסימפטומים השפיעו עליי,
אי קבלת מחזור קרוב לחצי שנה,
שיער נושר, ציפורניים שבירות וכו'.
הדבר שמדאיג אותי יותר זה המחזור והשיער, אבל אני מפחדת שכשאני אגיע לאישפוז
(ההורים שוקלים לאשפז אותי) אני אראה שם בנות רזות קיצוניות ואני ארגיש יותר שמנה ממה שאני,
וזה יקשה על הטיפול...או שאני אשקל ליד האחות או משהו והיא תראה שאני בכלל לא בתת משקל,
והחשש הוא שהיא תחשוב יותר "טוב, היא לא במצב מסוכן אין לנו איך בדיוק לעזור וכל מה שהיא צריכה זה טיפול פסיכולוגי" ואז אני ארגיש כאילו אין לי בכלל הפרעות אכילה, כאילו אני לא אנורקטית...
התחושה שלי היא בעיקרון ש"אני לא מספיק רזה בשביל להנצל", מבינה?
ואני מודעת לעצם העובדה שבשביל לצאת מהמחלה הזאת לא צריך להיות רזה קיצונית
אבל משום מה משהו הוחדר לי לראש שרק אנורקסיות אמיתיות שוקלות 40 קילו....
ואני רוצה לשקול 40 קילו, אבל אני לא מצליחה לרדת כי כל הזמן יש לי בולמוסים ואז אני מרעיבה את עצמי ואז עוד בולמוס וככה זה במעגלים כבר כמה חודשים שאני תקועה במשקל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
יעל שטראוס-הנדל12/08/2010הפרעת האכילה היא בין היתר בדפוסי החשיבה, שבהחלט באים לידי ביטוי אצלך, ולכן אין כל כך צורך בתת משקל קיצוני. אינני יודעת מספיק לגבי ההיסטוריה שלך, אך האם היית בטיפול?
אני כן ממליצה על טיפול בכדי להבין מדוע את עושה נזק לגופך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)