מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכילה רגשיתזוהר15/08/2010
כל כך נמאס לי שהאוכל הוא המרכז של חיי.
למה אני בורחת אליו בכל פעם שאני מרגישה רע??
למה לא למשהו אחר, שלא פוגע בי כל כך?!
אני כל כך מקנאה באנשים שאוכלים אך ורק כשהם רעבים פיזית, רק כשהגוף דורש ולא הראש והרגש. יש להם עיסוקים ותחביבים בחיים, לפעמים הם אפילו שוכחים לאכול מרוב תעסוקה והסיפוק העצמי שיש להם בחיים.
ומה איתי?!
כל החיים אני אכלנית רגשית. גם אם היו לי תחביבים בעבר, הפרעת האכילה שבשנה האחרונה התפתחה לכיוונים נוספים (BINGE EATING, צומות, הקאות) רמסה גם אותם. רוב היום אני חושבת על אוכל, רק בעבודה, בזמני לחץ כשאין זמן לחשוב על שום דבר ורק ליהיות מפוקסת, לרגע קט המחשבות בראשי לא סובבות סביב אוכל.
אני יודעת בידיוק ממה נובעת האכילה הרגשית, אני לא צריכה פסיכולוג שיעזור לי להבין את הסיבה, אני רק צריכה מישהו שיעזור לי להתמודד עם הבעיות שלי בדרך שלא קשורה לאוכל.
שיעזור לי להשיב לאוכל את תפקידו המקורי בחיי - תזונה, צורך הישרדותי מבחינה פיזית בלבד.
האם זה אפשרי?
האם אפשר לעשות מהפך כל כך גדול, סוויץ' במוח...ולהבריא לגמרי. לא רוצה דרכים להתמודד, שיטות להשתלט על עצמי, רוצה להבריא לגמרי!!!
בבקשה תגידו את האמת, זה אפשרי?
ואיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרווית
לירן רוגב16/08/2010מצד אחד ברור שאת מחפשת מענה לבעיה שאת סובלת ממנה, ומצד שני נדמה שיש גם חלק שמערים מכשולים: למשל, לכנות בשם "אכילה רגשית" מהו שמתיאורייך נשמע כמו הפרעת אכילה; חלק שמצהיר שאת כבר יודעת את התשובות ולא מחפשת כלים להתמודדות, חלק שרוצה מראש ערובות להצלחה במאה אחוז ומציב מטרות מוחלטות.
עמדתי היא שכשאדם סובל מבעיה חמורה עליו לעשות כמיטב יכולתו לטפל בה, והטיפול בהפרעת אכילה שמוכח כיום כיעיל ביותר הוא טיפול המשלב פסיכותרפיה, טיפול תזונתי, וטיפול תרופתי במידת הצורך. זהו הטיפול שיש לו את אחוזי ההצלחה הגבוהים ביותר, אם כי היושרה מחייבת לציין שגם בטיפול זה אין מאה אחוזי הצלחה, ולא ניתן לדבר על הבראה באופן דיכוטומי של מוחלט או לא.
טיפולים מסוג זה מאפשרים הקלה בחשיבה הטורדנית, שהיא לא פעם אחד הסימפטומים הקשים של הפרעת אכילה, אבל כדי להתמודד ולהיפטר ממנה נדרש שינוי התנהגותי ורגשי מקדים שמושג בתהליך הטיפול לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה רגשית
ט21/08/2010יש ספר שמאוד עזר לי להתמודד עם הבולמוסים, הוא נקרא "התמודדות עם בולימיה" של ברברה פרנש.
הספר ממליץ כמה דברים
לכתוב יומן
לעשות רשימת פעילויות יומיומיות מהנות מעוררות חשיבה שאפשר יהיה לבצען בקלות ומיידית כגון: שיחת טלפון עם ידי, קריאת ספר טוב, קריאת ירחון, חמש עשרה דקות הרפיה, למידת תחביב חדש, כתיבת מכתבים וכו..
ורשימת פרסים מיוחדים כמו תסרוקת חדשה, בגד חדש, רכישת כרטיסי קולנוע , תאטרון וכו..
וכך כשגוברת תאוות האכילה והמוח מתרוקן היא תעזור לך.
"במקום לזלול עכשיו, אוכל לעיין בעיתון תוך כדי שתיית קפה"
הרשימה תפחית מתח בחייך. המשימות בה יסיחו את דעתך מהארוחה שהרגע אכלת.
תנסי
את יכולה גם לקרוא את הספר, הוא מצוין
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
ט21/08/2010כדאי להתרכז בסגולות הטובות שלך במקום בשליליות
תרגישי טוב עם עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספר טוב
נטי27/08/2010גם אני קראתי את הספר הזה , הוא עזר לי לשנות את צורת החשיבה שלי.
מומלץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)