אחותי לא אוכלת..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחותי לא אוכלת..
    אחות מודאגת
    16/08/2010

שלום לכולם/ן..

אחותי בת ה-16.5 שוקלת 55 קילו וגובהה מ.170 או מעט יותר.

מעולם לא היתה אכלנית גדולה, אבל לאחרונה נראה כאילו היא פיתחה צורת אכילה שנראית לכאורה- כאילו היא אוכלת, אבל בעצם היא מראש לוקחת לצלחתה כמות מעטה של אוכל, מנקרת בו ואוכלת כמה חתיכות קטנות ואומרת שהיא שבעה כשמעירים לה שהיא לא אכלה כלום..

מאוחר יותר היא תאכל צלחת של דגנים עם חלב/יוגורט וחתיכת תפוח..

ויכול לעבור יום שלם ללא אוכל נוסף, מה גם- שהיא מאד פעילה בצופים ויכולה להעביר ימים שלמים מחוץ לבית, אז אין לי מושג אם היא אוכלת במשך היום ומה. כששואלים אותה אם היא אכלה משהו היא אומרת "ברור, קניתי לי בורקס/טוסט/סלט/סנדויץ' או ישבתי פה ושם עם ההוא ועם ההיא" וכמובן שאין שום דרך לדעת אם זו האמת.. נראה שכשהיא חוזרת הביתה היא די מורעבת.

מאז ומתמיד המראה שלה הטריד אותה, היא מעט חסרת ביטחון למרות שהיא נראית מצויין ויש לה חברות וחברים וגם חבר..

היא אוכלת דברים שאמורים להיות לכאורה משמינים- כמו טוסטים, גלידה ושוקולד, אמנם בכמויות קטנות יחסית בכל פעם.. אבל זה קצת מטעה, כי אם היתה לה הפרעה- לא היתה אמורה להימנע מדברים כאלה??

בכל אופן, לא נראה שהיא מקיאה, אם כי ידוע לי שמישהי שרוצה להקיא תעשה הכל כדי שלא ידעו על זה.. בכל זאת אנחנו גרות בבית עם אמא, השרותים נמצאים במרכז, ואפילו האזנתי לה לא מעט פעמים כשהיתה שם ולא שמעתי כלום..

כשהיתה צעירה יותר הורי שלחו אותה לפסיכולוגית או מישהי שמטפלת בבעיות אכילה דרך קופ"ח והיתה תקופה שהיה עליה לרשום כל דבר שאכלה ברשימה מסודרת, זה לא ארך זמן רב מדי ולפי מה שאני זוכרת אותה מישהי אמרה שהכל בסדר איתה.

האם נראה שיש כאן בעיית אכילה? מה עלינו לעשות אם כן?

נראה שהיא מאד מתרגזת כשאנחנו מעירים לה על כך.

אודה לתשובתכם.

אחות מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחותי לא אוכלת..

הוספת תגובה

• תשובה

יעל שטראוס-הנדל
    22/08/2010

שלום לך,
    אני שומעת את דאגתך לאחותך ואת הרצון שלך לעזור לה. נשמע שיש לה עניין כלשהו עם האוכל, קשה לומר ולאבחן דרך התיאור ודרך האינטרנט האם מדובר בהפרעת אכילה מלאה או לא. להפרעת אכילה דרכי ביטוי שונות ולכן אם אוכלת מאכלים כגון שוקולד וגלידה, אין זה מעיד על כך שלא קיימת הפרעת אכילה.
    האם אימך שותפה לדאגתך או שאינה מודעת לנושא? אני ממליצה שאימך תהיה מודעת לדאגה לאחותך ולמצבה. כך יתכן ויוכל להתנהל דיאלוג סביב הנושא. בנוסף, אני ממליצה שאימך תפנה את אחותך לאבחון והערכה המרפאה המתמחה בהפרעות אכילה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו