אני חושבת שאני מפתחת אנורקסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני חושבת שאני מפתחת אנורקסיה
    סתם אחת
    16/08/2010

אני בת 13 וחצי , 1.60 ושוקלת 50.5
    הייתה לי תקופה לפני חצי שנה , שהייתי עושה המון ספורט ( אני גם רוקדת 5 שעות בשבוע ) ולא הייתי נמצאת כמעט בבית כך שלא היה יוצא לי לאכול הרבה . ירדתי 3 קילו וכולם החמיאו לי על איך שאני ניראית . לפני התקופה הזו שקלתי 53 וירדתי ל50 .
    אבל עכשיו בחופש לא יוצא לי לעשות ספורט , ואני יושבת בבית ואוכלת והעלתי את השלוש קילו האלה חזרה . לפני חודש הגעתי למסקנה שאני צריכה לרדת אותם שוב ואפילו יותר .
    התחלתי להכנס לבלוגים של אנורקסיות , ולקחת מהן מוטיבציה ורעיונות ..
    ירדתי 2.5 קילו בחודש הזה , ואני אוכלת ביום בסביבות ב500-800 קלוריות .
    ואני באמת מרוצה מאיך שאני ניראית , אבל הייתי רוצה לרדת עוד .
    אתמול התעלפתי וההורים שלי דוחפים לי אוכל .. וזה ממש מדכא אותי .
    אני לא אנורקסית .. נכון ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

לירן רוגב
    22/08/2010

לא ניתן ולא נכון לקבוע אבחנות מדויקות דרך פורום באינטרנט, אך אני יכול לומר לך שבלי קשר ל"כותרת" של הבעיה, התנהלות מהסוג שאת מתארת (צמצום תזונתי מוגזם ולא מפוקח, ירידה מהירה במשקל) יוצרת נזק רב יותר מתועלת ולא באמת מובילה לתוצאות הרצויות בטווח הארוך. עבור נערות רבות במצבך יש משהו מאד מפתה בירידה מהירה במשקל, אבל ירידה כזו או מוביל לעלייה מהירה חזרה, כפי שחווית, או להתדרדרות גופנית ונפשית שלא מאפשרת לחוות סיפוק והנאה מעצמך ומהסביבה. אני ממליץ מאד לפנות לדיאטנית ולבנות יחד איתה תפריט שיתאים לך, ושיבטיח שהשינויים שתעשי יהיו כאלו שייטיבו איתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו