מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יציאות...חן04/09/2010
בעבר סבלתי מאנורקסייה שהתחילה להתפתח אצלי וידעו לעצור אותי בהתחלה. הייתי בגובה 1.70 ובמשקל 52. כיום אני שוקלת 63 ואני מאוד רוצה לחזור למשקל הקודם.
שמתי לב שהתפתחה אצלי התנהגות "פולנייה"... אני לא יכולה לזרוק אוכל וחייבת לסיים מהצלחת. אני אוכלת יותר כשהאוכל טעים ובכלל לא לפי שובע או רעב... אני מנסה לא לחשוב על זה כל הזמן ולאכול רק כשאני רעבה אבל התרגלתי לאכול כמויות אדירות של אוכל ולנפח את הבטן.
אם אני אוכלת מעט- יוצא שאני פחות רעבה וכאילו מנסה לשמור על זה במשך כל היום... אבל אם התחלתי לאכול הרבה באחד הימים- אני לא מפסיקה לאכול כללללל היום.. עד שהבטן כבר ענקית!!
בעקרון, אני אוכלת בריא- מכל אבות המזון (מה שלא היה פעם כי הייתי צמחונית).. המון ירקות ודברים שיעזרו ליציאות, שאצלי הן בדרך כלל על הבוקר אחרי הקפה. אם לא היתה יציאה בבוקר- כל היום אני סובלת מכאבי ראש וכאבי בטן ואני נורא עצבנית. אם הייתה- אני אדם רגוע יותר..
השבוע אחותי באה להתארח אצלי עם חבר שלה, וכל הימים שהם היו כאן לא היו לי יציאות.
אני לא מסוגלת ללכת לשירותים כשיש לידי אנשים שהם לא נטו מהמשפחה ושאני רגילה אליהם..... ואני סובלת נורא.
אני חושבת שהבעיה היא בעיקר מההפרעת אכילה (שאני מגלה, לצערי, שלא עזבה אותי) שאני נורא לחוצה ללכת לשירותים כדי להוציא הכל (בלי הקאות) וגם הביישנות הזאת ללכת לשירותים....
לא יודעת מה לעשות.... בעיקר כשאני אהיה בצבא...
אני אשמח אם תוכלו לעודד אותי או להגיד לי מה אני יכולה לעשות כדי לשנות את המחשבה והביישנות הזאת. קשה לי עם זה ואני רוצה להיות בן אדם רגיל.... למה אחרים יכולים ואני לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
לירן רוגב05/09/2010את כותבת שייתכן והפרעת האכילה לא עזבה לגמרי, ואמנם נדמה שעקבותיה עדיין ניכרים. טעות נפוצה היא לחשוב שהסממן היחיד להפרעת אכילה הוא משקל, ושאם מישהי שסבלה מהפרעת אכילה עולה במשקל ההפרעה נעלמה. הסימפטומים של ההפרעה כוללים גם עיסוק וחשיבה טורדנית סביב נושאים של אכילה, משקל ומראה גוף, תלות של מצב הרוח ויכולת התפקוד בנושאים אלו, התנהגויות אכילה לא מווסתות ועוד. אם אכן בעיות אלו עדיין מתקיימות בחייך, כדאי לקבל להן מענה טיפולי. אם בעבר היית בטיפול שסייע לך בהתמודדות עם הפרעת האכילה, אפשר לשקול חזרה לטיפול כדי להשיג התקדמות נוספת. אם לא היית בעבר בטיפול כזה, ייתכן ודווקא לפני השירות הצבאי כדאי לעשות שימוש בטיפול כזה כדי לשפר את המצב ולהתגייס מחוזקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)