מה עושים במצבי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים במצבי?
    סובלת
    18/11/2007

לפני כשלוש שנים עשיתי "דיאטת כאסח" לא היתי אוכלת כלום וירדתי 15 קילו. לאט לאט התחלתי לעלות- אם בעבר לא היתי אוכלת כלום התחלתי לאכול 2 ארוחות ביום וכאלה...אבל פתאום בבום אחד בלי להשתלט על עצמי התחלתי לאכול בכמויות מטורפות ואז כדי להרגיע את היצר שלי לאכול היתי נודרת נדרים - היתי לדוג' "נשבעת שהיום אני אוכל רק ארוחת צהרים וזהו" וככה הצלחתי להרגיע את עצמי מלאכול למשך חדשים שלוש אבל לאט לאט היצר שוב התפרץ והיתי מפרה את הנדרים שלי ובגלל שאני אדם דתי החלטתי לא לידור יותר. מאז אני לא מפסיקה לאכול בבוקר איך שאני קמה המחשבה הראשונה שלי זה אוכל בצהריים בערב בלילה כל זמן שאני לא מפוצצת מאוכל אני אוכלת. אני חוזרת הביתה מבית ספר ואני אוכלת את כל מה שיש במקרר חייבת לטעום מהכל לא משנה חמוץ מתוק מלוח הכל ביחד נכנס לפה עד שהבטן מתפוצצת ואז יש תחושת דיכאון ואכזבה. אבל אחרי כמה שעות זה שוב קורה ואפילו שבזמן שאני אוכלת אני אומרת לעצמי להפסיק זה לא משנה הידים והפה עושים כרצונם.
    אני מודעת לכך שיש לי בעיה אבל איך מטפלים בה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים במצבי?

הוספת תגובה

• תשובה לסובלת

קרן עמית
    18/11/2007

שלום לך.ניכר מאוד שאת סובלת . בבעיה כזו מטפלים במרפאה להפרעות אכילה. יש מרפאות להפרעות אכילה ציבוריות (בבתי חולים קופות חולים) וישנן מרפאות פרטיות. קבעי אבחון במרפאה שבאיזור מגורייך, ולאחר אבחון כזה תותאם לך תוכנית טיפול. מומלץ שתפני למרפאה שכוללת צוות רב מקצועי, כלומר: דיאטנית, פסיכולוגים, עו"ס, מטפלים באומנויות , פסיכיאטר וכד'. הטיפול בבולמוסי האכילה בדרך כלל יהיה מורכב מטיפול על ידי דיאטנית- טיפול תזונתי, ומטיפול פסיכולוגי/מטפל אחר שיעזור לך להבין מה משמעות האוכל בחייך, מה הוא משרת בחייך, ומה הסיבה הרגשית לבולמוסים. במקרים מסויימים נעזרים גם בטיפול תרופתי. חבל שתמשיכי לסבול, פשוט פני לטיפול.
    בהצלחה קרן עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

סובלת
    19/11/2007

אני מטופלת במרפאה פרטית קטנה שלא נראה לי שיש בה את כל השירותים האלה אבל בכל אופן היא שייכת לכללית לאן אני יכולה לפנות אם במרפאתי אין את כל מה שהצעת לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ו...עוד שאלונת

סובלת
    19/11/2007

והאם יש קשר בין התקפי האכילה שלי היום לבין הדיאטה שלי בעבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לסובלת

קרן עמית
    19/11/2007

שלום לך. נוכל לכוונך אם תצייני אתאיזור מגורייך. באשר לשאלתך, אינני יכולה לענות בוודאות ללא היכרות מעמיקה יותר, אולם בהחלט ייתכן שיש קשר. המנעות ממזונות אהובים יוצרת חסכים רגשיים, ואת התוצאה את כבר יודעת .
    קרן עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו