מסוכן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסוכן?
    סיון
    21/09/2010

שלום, אני נמצאת כיום בתת משקל (בערך BMI 16), אני יודעת שאני רוצה לעלות ומוכנה לכך. אך זה קצת קשה לי, רציתי לשאול האם המצב כיום הוא מסוכן? אנשים לפעמים אומרים לי שיש סכנה של דום לב או משהו כזה. זה נכון? המשקל הזה הוא באמת כזה מסוכן? ואם כן מה בדיוק מסוכן, מה יכול לקרות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסוכן?

הוספת תגובה

• לסיון

לירן רוגב
    23/09/2010

לפי הנתונים שנתת את נמצאת מתחת לטווח המשקל התקין. זה בהחלט כרוך גם בסיכונים גופניים, כולל סיכוי להפרעות בקצב הלב, פגיעה בבניית העצמות ואוסטאופורוזיס, הפרעות נוירולוגיות ופגיעה בתאי מוח, התקרחות, בצקות, בעיות בעיכול, הפרעות בשינה ובמצב הרוח, ופגיעות במערכת המין והפוריות. לצד הפגיעות האלו יש כמובן מחירים נוספים, סובייקטיביים, הכרוכים בהפרעות אכילה. הקושי והחשש שאת מתארת מול העלייה במשקל הם חלק מוכר מהבעיה וצריך להתייחס אליהם כך, ולא לתת להם למנוע ממך תהליך של איזון והתייצבות בכיוון הבריא. חשוב להתחייב לתהליך של תיקון משקלי לא כשזה קל או מתאים, אלא למרות שזה קשה ומפחיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו