מרכז להפרעות אכילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרכז להפרעות אכילה
    חסויה
    21/09/2010

אני סובלת מהפרעות אכילה שונות כבר במשך3 וחצי שנים. אף פעם לא הייתי שמנה ולא רזה. אני עושה ספורט כל הזמן כך שמבנה גופי הוא אתלטי ועם שרירים. בכיתה ט' עליתי עלייה משמעותית במשקל וכשהעירו לי עליה הורדתי 8 קילו וירדתי למשקל טוב מאוד והייתי רזה. אח"כ הכל התחיל להשתבש ובמשך השנים הרעבתי את עצמי, אכלתי בכמויות, הקאות, שוב אכילה בכמויות וכך הלאה..
    מעולם לא סיפרתי את זה לאיש.
    לאחרונה סיפרתי את זה למישהי מבוגרת יותר ממני [אני בת 18] שמנסה כרגע לעזור לי מאוד. היא ביררה לי על אפשרויות כניסה למחלקות להפרעות אכילה שקרובות לביתי.

השאלה שלי היא אם בכלל יש לי מה ללכת למקום שכזה, אם אין זה יהיה סתם בזבוז כסף, או אולי לשווא.. אם בכלל יתיחסו אלי שם כי הרי אני לא רזה באופן מסכן חיים וכרגע המצב שלי הוא אכילה כפייתית. פשוט אני מתלבטת ואשמח אם מישהי מומחית או מומחה יוכלו קצת לשפוך אור על הדברים ויגידו מה דעתם מבחוץ.
    תודה רבה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרכז להפרעות אכילה

הוספת תגובה

• תשובה

לירן רוגב
    23/09/2010

בניגוד לדעה הרווחת, הפרעות אכילה לא מתבטאות רק ברזון מסכן חיים, ובעצם לא רק ברזון נקודה. כל דפוס של עיסוק באכילה במראה ובמשקל גוף, שחורג מפורפורציות ומתחיל להשתלט על החיים, לפגוע באיכותם ואף להוות סכנה בריאותית, הוא דפוס שיש לטפל בו במסגרת טיפול בהפרעות אכילה. אנשים הסובלים מהפרעות אכילה יכולים להיות רזים, שמנים או במשקל תקין, עם הקאות או בלי, עם צמצום תזונתי או בולמוסים וזלילה כפייתית. מה שחשוב זה לקבל טיפול שיאפשר לאזן את המצב הגופני והתזונתי ולהבין את הצרכים והמצוקות הרגשיות שעומדות בבסיס ההתנהלות הבעייתית.
    איני יודע לאיזה מרכז או מרפאה את מכוונת בדברייך. מרכזים פרטיים ודאי יקבלו כל פונה עם בעיית אכילה. מסגרות אשפוזיות, המוגבלות מאד במקומות ורשימות ההמתנה שלהן מלאות בדרך כלל, כן משקללות קריטריונים של סיכון - אבל לאו דווקא רזון (שכן זה אינו גורם הסיכון היחיד בהפרעות אכילה). בכל מקרה כדאי לתת לאנשי המקצוע לעשות את השיקול ולעזור לך לקבל את הטיפול המתאים, שכן אין ספק שמישהי שסבלה כמוך במשך שנים מבעיות מהסוג שפירטת זקוקה לטיפול כזה. מעבר לכך, החשש ש"לא אהיה מספיק רזה בשביל לקבל טיפול" הוא פעמים רבות מחשבה אנורקטית מזיקה שמחבלת בתהליך ההבראה וההחלמה, ואל לך לתת לה למנוע ממך עזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו