מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלחמה במשקל - עזרה דחוף!!!שרון איבגי26/09/2010
שלום קוראים לי שרון ואני עוד מעט אהיה בת 18. בשנתיים האחרונות נבנתה האובססיה הקשה שלי למשקל, אני לא מסוגלת להסתכל על עצמי במראה כי כל מה שאני רואה זה רק שומנים בלי סוף!! כל פירור אוכל שנכנס לפה שלי מקבל משמעות חזקה ולא עוזב אותי, כל יום שעובר אני מצטערת יותר על כמויות האוכל הלא גדולות שהכנסתי לפה. אני לא אוכלת ארוחות מסודרות אלא ארוחה אחת גדולה ומסביב שטויות. אני יודעת שזה מעשה דפוק אבל בשבילי 3 ארוחות גדולות זה יותר מידי. לפני כחצי שנה עוד הייתי מקיאה, אהבתי מאוד את הקטע שאני אוכלת ומקיאה ובעצם אני חוזרת למצב שכאילו לא אכלתי, אבל מהר מאוד הפסקתי עם זה שהבנתי שזה מוביל למקומות יותר חשוכים ומפחידים. שלחו אותי למעקבים רפואיים אבל אני שוב ושוב דוחה אותם. עכשיו אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי שהתחלתי לא מזמן ועדיין אני מרגישה שאני משתגעת בעניין הזה !!!! קשה לי להסתכל על עצמי ואני מרגישה בסוג של מלחמה יום-יומית עם עצמי ועם המשקל שלי. אין אישה ברחוב שעוברת ואני לא מסתכלת ואוכלת את עצמי, אני גם רוצה להיות כמוהה!!! אני עושה ספורט בכמויות מטורפות ואני משתדלת לאכול ארוחה אחת ביום, לא הכי גדולה. אני מתה לחזור להקיא, לרדת עוד במשקל אבל אני מחזיקה את עצמי בכח כל יום ויום! החברים, המורים, המשפחה כולם אומרים שאני "רזה" ושירדתי במשקל אבל אני רואה את ההפך הגמור אני לא מבינה איך אומרים לי דבר כזה לא נכון ?! ד"א אני שוקלת 49 והגובה שלי הוא 154. אני חייבת עזרה דחווף אני באמת אשמח לשמוע תשובות
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון
יעל שטראוס-הנדל27/09/2010שלום לך,
אני שומעת את הקושי והמחשבות עימם את מתמודדת. חשוב לשים לב שלמרות הקושי הבלתי נסבל יש קול בריא שעזר לך להפסיק עם ההקאות היומיומיות. טוב שחזרת לטיפול פסיכולוגי, אני ממליצה מאוד לפנות לטיפול תזונתי עם מומחית להפרעות אכילה, כי בכדי להשיג שינוי מומלץ לשלב בין השניים. אם את לא יכולה לקחת את האחריות הזו כיום ולהגיע ולטיפולים, כפי שכתבת, יתכן וכדאי לשקול מסגרת יותר מחזיקה ואינטנסיבית מטיפול אחת לשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
שרון איבגי27/09/2010שדיברת על מסגרת יותר מחזיקה ואינטנסיבית מטיפול אחד לשבוע, לאיזה סוג מסגרת התכוונת? את יכולה להמליץ לי על מסגרות כאלו באיזור ירושלים?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הודעה קודמת
שרון איבגי27/09/2010ותודה רבה על התשובה המהירה והמכוונת!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשרון
יעל שטראוס-הנדל27/09/2010קשה לי לומר מכיוון שאיני מכירה אותך מספיק. אך אני ממליצה בחום לעבור הערכה מסודרת במרפאה המתמחה בהפרעות אכילה, ושם יוכלו לומר לך בצורה מקצועית, איזו מסגרת מתאימה. יתכן ומסגרת של מרפאה יכולה להספיק ויתכן שתזדקקי למסגרת יותר מחזיקה כגון אשפוז.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)