מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בולמוסים=\שיר28/09/2010
היי אני חיילת בת 20 משרתת בבסיס סגור.אני אתחיל מזה שאני באמת לא סובלת מעודף משקל. אני שוקלת 52-53 וגובהי 161 סמ".
כמה שאני לפעמים מנסה למצוא את המקור והזמן- מאיפה התחיל כל העניין של הבולמוסים עולה לי רק התקופה של לפני הגיוס.52 תמיד היה המשקל שלי.. אולי ממש קצת פחות ואכלתי מה שרציתי בלי לחשוב פעמיים.ואז הגיעה תקופה "רעה" שהתחלתי לעבוד כמלצרית בבית קפה ומשם זה פשוט התגלגל למקום רע.התרגלתי לאכול מה שרציתי כל חיי, אז גם שם עשיתי את זה.. מתוק ,בצק כל היום.ידיד שלי שעבד איתי הזהיר אותי שאני משמינה, שאני אשמור על עצמי, שחבל...אבל א הקשבתי. הרי מי הוא שיגיד לי.. אני יכולה לאכול הכל!ואז אחרי כמה חודשים הוא התחיל לקרוא לי שמנה כל הזמן....וזה היה נכון עליתי למשקל 57...שזה המון!!!!זה היה לי ככ קשה לקבל את זה שהשמנתי שאני כבר לא הבחורה הרזה והיפה שהייתי....ההורים שלי גם העירו לי.. חברה קרובה שלי.. הרגשתי ככ רע...ואז התגייסתי.. החלטתי שזה חייב להיפסק.. אז נהגתי בדרך הפשוטה לא אכלתי כל השבוע שום דבר חוץ מסלטים. וזה לא היה קשה במיוחד.אבל כשהייתי מגיעה בסופשים הייתי מתפרעת על המקרר בצורה מפחידה, לא הפסקתי לאכול עד שהרגשתי שדי אני לא נושמת כבר. אכלתי הכל מהכל.. חם, קר, מתוק,חמוץ,בשר ,חלב לא היה לי אכפת העיקר להתמלא, להתפוצץ!הבטן שלי התנפחה ככ... התביישתי .. לא יצאתי מהבית כל סופש.ואז הגעתי לסדיר המשכתי בדרך הזו..אבל אכלתי קצת פחות...זה באמת עזר כי ירדתי ל54.. אבל עשדיין היו לי בולמוסים בסופש מטורפים..הייתייי ננעלת בבית לא רואה חברים ורק אוכלת כל רגע פנוי שהיה לי....ואז החלטתי לשים לזה סוף....הבנתי שהדרך היא פשוט לא להיות בבית אז הערבתי סופשים אצל חברות,דודים העיקר לא להיות לבד עם אוכל.וזה אכן עזר , ירדתי ל 52... אבל זה לא הספיק לי עדיין הרגשתי ככ שמנהה!!התביישתי. אז המשכתי בדיאטה הזו.. סגרתי 21 בבסיס<ריתוק> אכלתי יוגורט ותפוח לאחהצ בין לבין כוס נס ובערב עגבניה עם מלפפון וכף גבינה ....והמשכתי לרדת.. הגעתי ל 48.. אחכ 47... ההורים שלי נלחצו,צעקו עליי,שאני רזה מידי.. היו עליי דיבורים בבסיס שאני אנורקסית..אבל עדיין עדיין הרגשתי שהבטן שלי גדולה מידי!
ואז סופש אחד כשחזרתי הביתה הגיע לי בולמוס מטורף אחרי חודשיים..אכלתייי המוןןןן לא הפסקתייייי.לא שלטתי בעצמי. בדחפים שלי.. הרגשתי ככ רע.. ומאז זה פשוט חזר לעצמו לא לאכול.. ואז לטרוף.. בתקופה האחונה הטריפה הזו ירדה קצת מבחינת הכמות אבל זה עדיין אכילה מרובה ומפוצצת שאין לי שליטה עליה.....אני ככ רוצה שזה ייפסק.. לשלוט בעצמי סוף סוף.. להגיד לעצמי לא.. זה כבר שנה ככה ועליתי ל 52 וחצי בערך...כבר 8 חודשים שאני במשקל הזה..אבל הבולמוסים האלה ככ רעים... אני מרגישה ככ רע עם עצמי אחריהםם ....ואז שוב מסתגרת בבית..
זה ככ מעצבן.!! אבל בשבוע האחרון היה לי הישג--מיום שלישי הייתי בבית עד ראשון ואכלתי בצורה נורמלית לחלוטין.. אני ממש גאה בעצמי=]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
לירן רוגב02/10/2010כמו שהבנת, הבולמוסים וצמצום היתר הולכים יד ביד, ומהווים למעשה שני צדדים של אותה מטבע. הם מופיעים הרבה פעמים אצל מי שלא אוכלת באופן מספק ומשביע, ומהווים תגובה של הגוף להרעבה שנכפית עליו. תחושות האשמה, חוסר השליטה והגועל שאת מתארת אופיינים גם הם. כדי להיפטר מהבולמוסים צריך להיפטר גם מהצמצום, והעובדה שבשבוע האחרון אכלת בצורה נורמלית והרגשת טוב יותר מחזקת את ההבנה הזו, וחשוב שתהיי מסוגלת לחזור להתנהלות נורמלית וגמישה מול אכילה, כפי שהייתה לך ככל הנראה בעבר. אם את שמה לב שאת מתקשה בכך, כדאי להיעזר בייעוץ תזונתי מתאים, ולא לעשות שינויים דרסטיים בדיאטה שלך על דעת עצמך, כי שינויים אלו עלולים להחמיר את המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)