מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה לבתי בת ה-17אורית05/10/2010
שלום רב,
בתי בת ה-17 סובלת, להערכתי, מהפרעת אכילה. היא אוכלת מעט, מעט מאוד, היא לא אנורקסית בהגדרה, אך נראה שחציית הגבול יכולה להיות פשוטה ומיידית.
גובהה כ-165 ומשקלה כ-53 ק"ג.
התנהגותית, נראה שהיא לוקה בהפרעת אכילה, דוגמה לאכילה יומית אצלה: בבוקר לפני בית הספר תה וחטיף נייצ'ר ואלי (שזה בסדר גמור), אח"כ היא "שוכחת" את הלחמניה הריקה (כי "סנדויץ עם ממרח כלשהו זה מגעיל") בבית וגם לא קונה אוכל (כי "האוכל בקפיטריה מגעיל", מגיעה בסביבות שלוש וחצי-ארבע הבייתה, אוכלת את הלחמניה הריקה ו"שבעה לגמרי" לכל המשך היום, לעתים היא "מגזימה" ואוכלת עוד פרי או יוגורט, אני מנהלת איתה שיחות ארוכות בין היתר על חשיבות הסידן, החלבון וכו' וכו', (למדתי מדעי התזונה ולא להאמין שכך מתנהגת בתי), אבל כל השיחות מסתיימות ב"אבל אני לא רעבה...). בשנה האחרונה היא רזתה בכ-5-6 ק"ג.
יש לציין שמדובר בילדה נבונה מאוד שבכל תחום אחר נוהגת בצורה שקולה ומתוך מחשבה. תלמידה טובה מאוד, מדכירה בצופים, מאוד חברותית ומוקפת בחברים, קשה להבחין שהיא סובלת מבעייה נפשית/רגשית כלשהי.
אני לא רוצה להקרין לחץ כדי לא להפעיל תגובה הפוכה ומתלבטת לאיזה סוג ייעוץ לפנות. דברתי עם רופאת המשפחה ששוחחה אתה, וחושבת שזה יספיק, פניתי ליועצת בית הספר שהמליצהלעקוב אחריה, אני לא בטוחה שדי בכך, אשמח לדעתכם. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
לירן רוגב11/10/2010אם הצמצום התזונתי נמשך, ייתכן שכדאי להפנות לתזונאית שתבצע את המעקב התזונתי והמשקלי, ורצוי תזונאית מתחום הפרעות האכילה. במקרים של הפרעת אכילה (ואיני אומר שזה המקרה, אך כיוון שאת מבטאת חשש מכך חשוב לציין) הסברים דידקטיים או הפחדות אינם מוכיחים עצמם כיעילים, בעוד טיפול מקצועי ומסרים הוריים עקביים דווקא כן. אם התדרדרות נמשכת, חשוב לא רק לתת מידע לגבי הסכנה של הפרעות אכילה, אלא לבטא עמדה חד משמעית: בבית שלנו לא מאפשרים לבעיות להתפתח בלי שיינתן להן מענה מתאים. לשאלה מהו המענה המתאים לבתך במצב כזה, אפשר להתייעץ עם התזונאית, עם רופא המשפחה, עם פסיכיאטר בקופת החולים, במרכזים המטפלים בהפרעות אכילה או פה בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
אורית11/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

