לחוצה מאוד וחייבת תשובה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחוצה מאוד וחייבת תשובה.
    בת-אל
    09/10/2010

זה כמה שנים יש לי בעיות בטניות. לאחרונה במיוחד השנה כאבי הבטן מסתכמים בלחצים עצומים,דקירות וחוסר הרצון לאכול הכאבים מסתכמים בעיקר בבטן העליונה.
    אני בת 17 בי"ב,1.73 שוקלת 53 קילו,לא מרצון. ירדתי במשקל עקב מחלת הנשיקה שחליתי בה והצטננויות ארוכות. אני מפחדת מאוד. אני לא חושבת שהגוף שלי נראה זוועתי אני לא חושבת שאני שמנה אני דווקא אוהבת אוכל אבל הלחצים בבטן גורמים לי לחוסר תיאבון או תזוזה מהמיטה,לכאבי ראש וחוסר רצון לדבר או לתקשר כאשר בעצם אני בן-אדם מאוד אופטימי וחברותי. השאלה היא האם אני חולה באנורקסיה?
    נכנסתי לאינטרנט כדי לבדוק מה הסימנים של אנורקסיה ואני מאוד לחוצה שאולי אני חולה במחלה. אני מפחדת שאני מלחיצה את ההורים,אין לי עם מי להתייעץ אני פשוט זקוקה לתשובה.
    בבקשה,זקוקה לעזרה דחופה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחוצה מאוד וחייבת תשובה.

הוספת תגובה

• לבת אל

לירן רוגב
    11/10/2010

לא ניתן לאבחן דרך האינטרנט, וחשוב לפנות לאנשי מקצוע כדי לבסס אבחנה וטיפול. באופן עקרוני, חשוב להבחין בין שני מצבים אפשריים: הראשון, שקיימת אצלך בעיה פיזיולוגית שהמקור שלה עדיין לא ידוע, שמתבטאת בכאבי הבטן, דקירות, ירידה בתיאבון וחוסר אנרגיה, ושבעקבותיה חלה גם ירידה במצב הרוח והסתגרות. הכתובת לבדוק את האפשרות הזו ולאשר או לשלול אותה היא רופא משפחה או רופא פנימאי.
    אפשרות אחרת, היא שהפרעת אכילה "תפסה טרמפ" על משהו שהתחיל בבעיה פיזית (מחלת הנשיקה, למשל) ובירידה משקלית שבהתחלה הייתה אקראית, אבל בהמשך מכוונת. לא פעם נתקלים בכך: בנות שיורדות במשקל עקב סיבות כאלו או אחרות, והדבר מתפתח להפרעת אכילה, עם סימפטומים של צמצום תזונתי, הסתגרות חברתית והסתרה וטשטוש של המצב. במידה וזו הבעיה, הכתובת היא פסיכיאטר או פסיכולוג.  
    כך או אחרת, חשוב לשתף את ההורים בתהליך ובהתלבטויות שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו