מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לדר' סיגל אלוןמעיין24/11/2007
דר' שלום רב,
רציתי להתייעץ איתך בעניין שקשור לטיפול מרפאתי כפוי.
תראי, יש לי הפרעת אכילה ( אנורקסיה ) קרוב ל - 17 שנים וטופלתי באין ספור מקומות אך ללא הועיל ( זה יותר כי אני במלחמות נגד ההבראה ).
לפני כ - חצי שנה הפסקתי מרצוני טיפול מרפאתי על ידי דיאטנית כי ראיתי שאני לא מצליחה לשתף איתה פעולה וכשרציתי לפנות למקום אחר ששם זה לא רק דיאטנית ביקשו סיכום מהמרפאה הקודמת ושם קיבלתי סירוב לסיכום הטיפול שם, הגעתי למצב שלא היו לי יותר כוחות להילחם ועשיתי צעד קיצוני ביותר שבו בלעתי כמות של כדורים על מנת לסיים את חיי.
הרגשתי רע אחרי המעשה ופניתי מרות טיפשותי לקופ"ח וסיפרתי לאחות את אשר עבר עליי והיא במקום להבין ישר רצה לרופאה הראשונה שראתה בקופ"ח ( רופאת ילדים ) הם זימנו אותי לשיחה בקופ"ח ולאחר מיכן הן שלחו פקס לפסיכיאטר המחוזי.
הפסיכיאטר המחוזי נתן הוראה לפסיכיאטרית לזמן אותי לשיחה כפוייה במרפאה ולאחר מכן הוצא עבורי הוראה לטיפול מרפאתי כפויי.
יש לציין שאיני מטופלת שם עקב ההפרעות אכילה אלא עקב האובדנות מה שזה אומר זה ששוב אין שיתוף פעולה מצידי עם הפסיכוטרפיסטית ויחד עם זאת יש התדרדרות בירידה במשקל ובהרעבה שלי ( הרס עצמי שרק הולך ומתגבר ).
באמצע חודש הבא יש לי וועדה ומה שהבנתי מהפסיכיאטרית שהיא רוצה להאריך לי את הטיפול אצלהם כי היא טוענת שאם לא תעשה כך היא צופה את המוות שלי ואני מרגישה שאני לא יכולה יותר עם העונש הזה, עשיתי טעות שהצטערתי עליה אז למה אני צריכה להיענש???? כל כך רע לי שם למרות שהם בסדר איתי ומתחשבים אבל בכל אופן את יודעת, טיפול בכפייה זה ממש לא נעים.
מה עליי לעשות על מנת למנוע את הכפייה של עוד חצי שנה??
אני באמת מצטערת על מה שעשיתי ועכשיו אין מי שמקשיב לי :(
תודה מראש
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למעיין
ד''ר סיגל אלון28/11/2007שלום מעיין.
זכותך לקבל ייעוץ משפטי חינם וייצוג ע"י עו"ד בועדה הפסיכיאטרית. את יכולה לפנות ללשכה לסיוע משפטי של משרד המשפטים באזור מגורייך וגם בלשכת פסיכיאטר מחוזי יוכלו לתת לך פרטים כיצד לקבל סיוע משפטי.
כמובן שהכי טוב היה לו היית משתפת פעולה עם הטיפול, אולם ייצוג משפטי יוכל לעזור לך לשמור על זכויותייך. פעמים רבות החוק (על פי דעת הרופאים) אינו לטובת בריאות החולה, אך זהו החוק!!
תרגישי טוב ובהצלחה, דר' אלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)