עלייה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה במשקל
    אני
    17/10/2010

ירדתי בשנתיים האחרונות 26 קילו...בעזרת פעילות גופנית יומית של 30 דקות ואכילה של מקסימום 600-700 קלוריות ביום כאשר בשישבת איפשרתי מעט יותר.
    הדבר לא היה מציאותי,ופגם לי באיכות החיים כי גם היו ימים של 400-500 קלוריות ליום.
    אני בת 34 + ילדים,החלטתי לפנות לתזונאית-לא מומחית בהפרעות אכילה,אך היא טענה שאני סובלת מהפרעת אילה-לדעתי היא צדקה...ובאופן טבעי הוסיפה לי אוכל למהלך היום.
    לא מימשתי את הכל כי לדעתי הייתי הופכת לסוג של פרה אך הוספתי לתפריט היומי בערך 400 קלוריות למרות שהיא רצתה שאוכל בערך 1650 קלוריות ליום סה"כ.
    בעקבות המעט שהוספתי עליתי 3 קילו בחודש...
    המשכתי ואני ממשיכה עם הפעילות הגופנית אך הדבר מתסכל אותי מאוד מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה

אתי
    18/10/2010

אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

לירן רוגב
    21/10/2010

מתוך התיאור שלך, ניכר שהירידה הדרסטית במשקל התאפשרה ותוחזקה על ידי אורח חיים שגבה מחירים גבוהים מאד, ואת עצמך מכנה "לא מציאותי". מאד ייתכן שחלק מהמחירים האלו היו התפתחות של הפרעת אכילה, או דפוסים מסוימים של הפרעת אכילה, כמו למשל נוקשות מוגזמת בכל הקשור לדפוסי אכילה וחשש מוגזם לעלות במשקל, למרות שאת מבינה שזה כלל הנראה צעד נדרש. איני יודע איך זה במקרה שלך, אבל פעמים רבות המחירים האלו לא קשורים רק למשקל ולאוכל, אלא מקבלים ביטויים אחרים: של מצוקה רגשי, חשיבה טורדנית, וקשיים ביחסים המשפחתיים.
    בנקודה זו עלייך לבחור אם את מעוניינת לטפל בדפוסים הלא בריאים האלו על מנת שלא ימשיכו לפגוע באיכות חייך, או ששימור המשקל הנוכחי חשוב לך עד כדי כך שאת מוכנה להמשיך ולשלם את המחירים האלו ולהסתכן בהחמרה נוספת. אם תבחרי לטפל בבעיה, הכתובת היא אנשי מקצוע מומחים בתחום הפרעות האכילה, גם בתחום התזונתי וגם בתחום הטיפול הנפשי. פנייה לגורמים טיפוליים כאלו תאפשר בשלב הראשון לאבחן בדיוק את הבעיה, ולבנות תוכנית טיפול מתאימה. צעד כזה הוא פעמים רבות לא קל,
    במיוחד משום שאנשים הסובלים מבעיות דומות מתאפיינים לא פעם בעמדה אמביוולטית ומסויגת כלפי טיפול והחלמה (בעיקר בשל החשש מעליה במשקל)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו