מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאוד קשה ליט25/10/2010
הי
לפני חודשיים הפסקתי ליטול משלשלים.
הכל היה טוב ויפה עד שהופיעו לי סחרחורות איומות ולא יכולתי לעמוד, מצאתי את עצמי כל יומיים בקופת חולים.
בבדיקות דם התגלה חוסר ברזל, קיבלתי כדורים
אלו גורמים לי ממש לעצירויות ולכאבים איומים
התייעצתי עם רופא מומחה, נתן לי אבקה שמערבבים עם מיים ושותים, קצת עוזרת אבל לא לגמרי.
כבר מפחדת לאכול שלא יהיו לי כאבים.
אז הפסקתי קצת לאכול כל מיני דברים ושוב היה לי יום קשה של בולמוסים ואז כאבים נוראיים.
לא מצליחה לחזור לתפקוד רגיל..
מה עושים?
למשהו יש נסיון בנושא, נמאס לי גם להיות בקופת חולים אבל ממש סובלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
לירן רוגב27/10/2010אני מניח שבבסיס הבעיה יש קושי שלא תיארת: קושי שאולי הוביל לכך שנטלת את המשלשלים מכלתחילה, קושי הכרוך באכילה מעבר לעצירות. אולי אני טועה, אבל במקרים של הפרעות אכילה לא נדיר לשמוע תלונות על סימפטומים וקשיים בהתנהלות סביב אכילה (כאבי בטן, בחילות, עצירויות וכו'), שאולי נכונות, אבל בוודאי לא נותנות את התמונה המלאה. כך למשל, מישהי שנוטלת משלשלים בצורה לא תואמת ולא בריאה ואז מפסיקה, תחווה עצירויות מרובות. אם תלך לרופא ותתלונן על העצירויות בלי לתת את ההקשר הרחב, הוא עוד עלול לרשום לה קצת משלשלים...
באותו אופן מישהי שצמצמה את התזונה שלה ואז מנסה לאכול יותר תרגיש קושי ואולי כאב בטן בהתחלה, ולומר: אני רוצה לאכול יותר, אבל כואבת לי הבטן - אז אני לא יכולה.
אני כותב זאת לא מעמדה מאשימה, אלא מתוך היכרות עם האופן בו דפוסים של הפרעות אכילה עלולים לייצר טשטוש ובלבול, שבסופו של דבר מזינים את הבעיה ולא מזיזים אותה.
אם משהו מזה מתקיים אצלך, אז מה שכדאי לעשות זה לנהל דיאלוג עם איש מקצוע בלי להתפתות לדפוסים אלו של טשטוש ומידע חלקי. ייתכן שבמקרה כזה, רופא או דיאטנית יאלצו לומר לך שאין מה לעשות אלא לשאת את אי הנעימות הגופנית במשך זמן מה, מתוך ידיעה שתוך זמן לא רב המצב ישתפר ויתנרמל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)