מאוד קשה לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאוד קשה לי
    ט
    25/10/2010

הי

לפני חודשיים הפסקתי ליטול משלשלים.

הכל היה טוב ויפה עד שהופיעו לי סחרחורות איומות ולא יכולתי לעמוד, מצאתי את עצמי כל יומיים בקופת חולים.

בבדיקות דם התגלה חוסר ברזל, קיבלתי כדורים
    אלו גורמים לי ממש לעצירויות ולכאבים איומים

התייעצתי עם רופא מומחה, נתן לי אבקה שמערבבים עם מיים ושותים, קצת עוזרת אבל לא לגמרי.

כבר מפחדת לאכול שלא יהיו לי כאבים.

אז הפסקתי קצת לאכול כל מיני דברים ושוב היה לי יום קשה של בולמוסים ואז כאבים נוראיים.

לא מצליחה לחזור לתפקוד רגיל..

מה עושים?

למשהו יש נסיון בנושא, נמאס לי גם להיות בקופת חולים אבל ממש סובלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מאוד קשה לי

הוספת תגובה

• לטלי

לירן רוגב
    27/10/2010

אני מניח שבבסיס הבעיה יש קושי שלא תיארת: קושי שאולי הוביל לכך שנטלת את המשלשלים מכלתחילה, קושי הכרוך באכילה מעבר לעצירות. אולי אני טועה, אבל במקרים של הפרעות אכילה לא נדיר לשמוע תלונות על סימפטומים וקשיים בהתנהלות סביב אכילה (כאבי בטן, בחילות, עצירויות וכו'), שאולי נכונות, אבל בוודאי לא נותנות את התמונה המלאה. כך למשל, מישהי שנוטלת משלשלים בצורה לא תואמת ולא בריאה ואז מפסיקה, תחווה עצירויות מרובות. אם תלך לרופא ותתלונן על העצירויות בלי לתת את ההקשר הרחב, הוא עוד עלול לרשום לה קצת משלשלים...
    באותו אופן מישהי שצמצמה את התזונה שלה ואז מנסה לאכול יותר תרגיש קושי ואולי כאב בטן בהתחלה, ולומר: אני רוצה לאכול יותר, אבל כואבת לי הבטן - אז אני לא יכולה.

אני כותב זאת לא מעמדה מאשימה, אלא מתוך היכרות עם האופן בו דפוסים של הפרעות אכילה עלולים לייצר טשטוש ובלבול, שבסופו של דבר מזינים את הבעיה ולא מזיזים אותה.

אם משהו מזה מתקיים אצלך, אז מה שכדאי לעשות זה לנהל דיאלוג עם איש מקצוע בלי להתפתות לדפוסים אלו של טשטוש ומידע חלקי. ייתכן שבמקרה כזה, רופא או דיאטנית יאלצו לומר לך שאין מה לעשות אלא לשאת את אי הנעימות הגופנית במשך זמן מה, מתוך ידיעה שתוך זמן לא רב המצב ישתפר ויתנרמל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו