לא מבינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מבינה
    סאם
    26/10/2010

אני לא יודעת מה עובר עלי
    עד לאחרונה הייתי בטוחה בכל חלק בליבי ..שיש לי איזה חיידק שמעביר בי בחילה כל פעם שאני אוכלת שהקיבה שלי קטנה אם הזמן ופשוט קיוויתי שזה יעבור אז לא הלכתי לרופא..
    התחלתי לאכול ממש מאט עד שהיו ימים שבכלל לא אכלתי ואפילו לא שמתי לב עד שסוף היום הגיע.
    הבחילה שהייתי מקבלת כשהייתי אוכלת הייתה הרבה יותר גרועה מהבחילה שקיבלתי כשלא אכלתי..
    לאט לאט התחלתי להיות בארוחות גדולות אם חברים או משפחה אז הרגשתי מחוייבות לאכול וגם רציתי...הריח היה מצויין..אז הייתי מקבלת בחילה נוראית...
    לאחרונה התחלתי באירועים הללו פשוט לאכול המון ומהר..עוד ועוד, היה טעים ולא הצלחתי להפסיק...פשוט דחסתי פנימה כמה שיותר, לא משנה מה זה היה... ואז הייתי מוצאת את עצמי מקיאה...
    אני מתחילה לפחד שאולי הבחילות האלה הם סתם אשליה שלי...הכחשה למשו מפנים
    אפילו שאני מרגישה סבבה אם איך שאני נראת.
    אבל אני אחת שמתמכרת לדברים מהר..אז גם אם לא ימצאו אצלי משו רפואי או אם כן אימצו וזה יעבור אולי אני לא יוכל להפסיק....להפסיק אם הקאות פה ושם או להפסיק אם חוסר האכילה...
    אני מפחדת ללכת לרופא ולגלות שאין לי כלום ושהכל באמת היה סתם אשליה בראשי ושנתתי לדיכאון זמני להשתלט עלי...
    אני כלכך מבולבלת ומפחדת....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מבינה

הוספת תגובה

• תשובה

לירן רוגב
    31/10/2010

קודם כל, כדי בכלל לדעת מול מה את עומדת ולשלול בעיות פיזיות כדאי לפנות לרופא. אני מבין מהדברים שלך שאת חוששת לשמוע שהבעיה היא לא גופנית לא פחות מאשר את חוששת לשמוע שכן, אבל לקבור את הראש בחול זה ודאי לא פתרון יעיל בשום מקרה.
    במידה ונשללת בעיה גופנית, בהחלט ייתכן שמדובר בדפוס של בעיה או הפרעה סביב נושא האכילה. אין זה נדיר לראות מה שאת מתארת, דפוסים של "לא מתחשק לי/אני בכלל לא רעבה/האוכל עושה לי בחילה או כאב בטן" וכו' שמתחלפים בדפוסים של זלילות בולמוסים והקאות. זה לא אומר שמדובר באשליה, אלא שמדובר בבעיה מה"משפחה" הבעייתית של הפרעות אכילה. במקרה כזה כדאי לפנות לאיש מקצוע שיאבחן את הבעיה במדויק ויפנה לטיפול מתאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו