כל הזמן רוצה לאכול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כל הזמן רוצה לאכול
    מור
    26/10/2010

אני לא יכולה להפסיק לאכול...
    אני כל הזמן רוצה לאכול דברים טעימים גם אם אני לא רעבה..
    אני בת 15 ואני לא כ"כ שמנה אני קולת 60 קילו והגובה שלי הוא מטר ו68 משהו כזה.
    ואני פשוט כל הזמן רוצה לאכול מתוק..
    אולי זה כי יש לי קצת טעם רע בפה או לא יודעת מה..
    ואני מפחדת להשמין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כל הזמן רוצה לאכול

הוספת תגובה

• למור

לירן רוגב
    01/11/2010

העדפה למתוק היא אינה בעיה בפני עצמה, היא טבעית מאד - למעשה היא טבועה בנו ברמה האבולוציונית (בני אדם קדמונים שהעדיפו טעמים מרים כנראה שרדו פחות ולא העבירו הלאה את ההעדפה הגנטית הזו - הסיכוי שלהם לאכול איזה צמח רעיל היה יותר גבוה...). הרצון לאכול לא על פי מנגנון הרעב והשובע יכול להיות בעייתי, אם מדובר בדפוסים קיצוניים - השאלה היא מה בדיוק עומד בבסיס ההתנהלות הזו. אם הסיבה לכך היא שבתקופה האחרונה את מנסה לאכול פחות, ומשהו השתבש במנגנון הרעב והשובע, זה סימן שצריך לחזור לאכילה מווסתת ומאוזנת. אם מדובר בשימוש באוכל למענה רגשי (למשל להרגיע מתח, להפיג שעמום או לשפר מצב רוח ירוד) אז זה סימן שצריך לתת מענה למצוקה הרגשית, ולא דרך אכילה.
    אני ממליץ לשתף את הורייך בנושא, ולהתייעץ יחד עם רופא משפחה או דיאטנית, כדי להבין בדיוק במה מדובר ואיך אפשר לעזור לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו