מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תיאבון מוגזםבת 2726/10/2010
ערב טוב ,
אני נמצאת בבעיה די קשה מבחינת האוכל ... זאת הפעם הראשונה שזה קורה לי ... לא יודעת מה לעשות ? ואיך לעצור את המעגל הזה ? זה ממש בעיה רצינית בשבילי ! ואיני יודעת איך להתמודד איתה ... אולי תגידו לי כמו המשפחה (שמחה מאוד מהשינוי) שזה בסדר וטוב לי , לא יקרה כלום אם תעלי 10 ק"ג במשקלך ואפילו מצוין - תהיה יותר יפה !
את האמת , אני מפחדת להגיד לפסיכיאטר על המצב כי אולי יגיד לי כמו משפחתי וחוץ מזה אני מאמינה בזה שתרופה שמוציאה אותך מדיכאון היא תשפר את התיאבון ותגרום לעליה במשקל ...
אז כך המצב ... מכיוון שאני סובלת מדיכאון לקחתי בהמלצת פסיכיאטר כדורים וזה כבר ארבעה חודשים ... המצב הנפשי לא השתנה הכל אותו דבר חוץ משינו אחד שהוא עליה בתיאבון בצורה מוגזמת . כל הזמן היד בפה , כמעט ולא מוציאה אותה , אפילו בלילה אני קמה מהשינה לשירותים ואז אוכלת משהו קטן ... את האמת אני למרות המצב אוכלת בריא – ירקות ופירות בצורה מוגזמת (יותר מ-3 ק"ג ) כרכרים , וארוחה אחת גדולה (שהיא בישול של אמא ) ...
ומכיוון שיש לי קיבה קטנה( כבר שנים ולא אוכלת הרבה ונמצאת בתת משקל וגם כן עברתי לפני שנתיים כריתה חלקית של הקיבה בגלל כיבים מדממים ) , ואז אחרי האוכל סובלת מכאבי בטן , נפיחות בבטן , בחילות והקאות (איני גורמת להקאות ) , נכון שרוב האוכל לא נשאר בקיבה אבל זה כואב לי ! ... את האמת איני מפחדת מעליה במשקל (למרות שעדיין לא עליתי שום קילו ) אבל המצב מדאיג אותי ומשאיר אותי או אוכלת או בשירותים מקיאה !
אז... בבקשה ... האם יש איזהשהי דרך לצאת מזה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
לירן רוגב01/11/2010מתוך מה שאת כותבת, אני מעלה על דעתי שתי אפשרויות. האחת, שהמקור לבעיות הוא אכן פיזי, בשל ההליך הכירורגי שעברת, שבאמת אין לך בעיה לעלות במשקל ולאכול, ושהקושי האמיתי הוא להכיל את המזון בקיבה ולא להקיא אותו.
האפשרות השנייה היא שכן קיים חשש מעליה במשקל, ושהחשש הזה גורם לך להתנהל בצורה שמזיקה לך ולטשטש את הדפוסים המזיקים בכך שהם מיוחסים לבעיה "אובייקטיבית". הקושי האמיתי במקרה כזה הוא לאכול בצורה מותאמת לצרכייך (למשל, במקום 3 ק"ג ירקות ופירות כמות קטנה יותר של משהו מזין יותר - מה שגם יהיה יותר משביע וגם פחות תופס נפח בקיבה), לשאת את התסכול והקושי הנובע מכך, ואולי להתמודד עם קשיים רגשיים נוספים שקשורים בדפוסים אלו.
אם הבעיה הראשונה נכונה, הכתובת היא גסטרולוג. במקרה ומדובר באפשרות השנייה הכתובת היא טיפול משולב אצל דיאטנית ופסיכולוג, כדי לשפר את דפוסי האכילה והויסות הרגשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)