אכילת יתר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכילת יתר
    אמא
    19/11/2010

הילדה שלי בת 6. לילדה שלי בעיות רגשיות רבות הנובעות מהיותי חולה בטרשת נפוצה - חוסר תפקוד.
    לאחרונה הילדה שלי החלה לשקר לגבי אוכל. למשל, היתה אצל הורי ואכלה ערב, חזרה הביתה מיד לאחר שאכלה וטענה שלא אכלה או לא אכלה מספיק, או שלקחו לה את הצלחת והיא לא סיימ ה לאכול.
    היא מחביאה אוכל ואוכלת אותו כדי שלא אראה אותה היות ואני מעירה לה.
    כשהיא נענשת על מעשה שעשתה היא ישר מתחילה לבכות "מה אני לא יאכל ארוחת ערב"?
    היא אוכלת כמויות אדירות של אוכל - כמויות של אדם מבוגר, וגם אם לא אקח לה את האוכל היא תמשיך לאכול.
    מה לעשות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אכילת יתר

הוספת תגובה

• תגובה

לירן רוגב
    21/11/2010

פני לייעוץ אצל דיאטנית המומחית בתזונת ילדים. ייתכן שהדפוסים שאת מתארת אצל בתך הם אכן ביטוי של מצוקה וצרכים רגשיים, אולי סביב הנושא של מחלתך וקשיי התפקוד שלך. אם זה המקרה, חשוב להבין מה בדיוק המצוקה שבתך מבטאת דרך התנהלות זו, וכיצד ניתן להיענות לצרכים שלה לאו דווקא דרך הזנה קונקרטית.
    במקרים נדירים ביותר, תתכן בעיה פיזיולוגית במנגנון השובע, ואם יש ספקות רצוי לשלול בעיות מסוג זה. במידה ואלו אכן נשללות, חשוב להשתמש בטיפול תזונתי וטיפול פסיכולוגי כדי להימנע מלהעצים את הבעיה וללמוד מהי ההתנהלות הבריאה והמיטיבה ביותר. ההנחיות המקובלות הן שתפקידו של ההורה לקבוע מה אוכלים, והילד יכול לקבוע כמה - לא לקחת את האוכל כדי לגרום לה להפסיק, ודאי לא להשתמש במזון לענישה ותגמול. אך זוהי הנחיה כללית, ונשמע שהמקרה שלך דורש התערבות ספציפית של גורמים מקצועיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו