מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבקשת עזרהIlona21/11/2010
שלום,
אני בחורה בת 30 סובלת מהפרעות אכילה כבר שנים רבות.
מאז שאני זוכרת את עצמי תמיד הייתי מלאה, מגיל צעיר ניסיתי את כל הדיאטות האפשריות וכשלא הצלחתי פיתחתי הפרעות אכילה והתחלתי להקיא מגיל 17 מדי יום.
זה נמשך שנים רבות, כל תקופת הצבא, האוניברסיטה עד שלפני שנה הפסקתי, פשוט הפסקתי
המשכתי להיות מלאה אמנם לא הרגשתי את תחושת הגועל היום יומית, החומציות בפה, אבל והדחף בלתי נשלט לאכול גם כשלא רעבה נשאר. עבדתי קשה על עצמי, עשיתי הליכות אבל לא רזיתי בגלל שאכלתי יותר, עברתי לתזונה בריאה אבל מדי פעם נשברתי ואכלתי את כל הדברים האסורים.
זה כאילו למרות שאני מרזה תמיד יש את האוכל ברקע ואם אני מרזה אז אני חייבת משום מה לפצות את עצמי והפיצוי מגיע מאוכל, הדבר הזה ממש משתלט לי על החיים, אני אפילו לא יוצאת כי הבגדים לא נראים טוב עליי
הסיבה שאני פונה לפורום היא בגלל שאתמול לא התאפקתי והקאתי שוב אחרי שכל השנה לא הקאתי, אני יודעת שזה יעצור שם
קבעתי תור לתזונאית אבל זה רק בסוף דצמבר, בבקשה עזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה מד"ר רוגב
ilona22/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לירן רוגב22/11/2010נשמע מדברייך שהבעיה מלווה אותך תקופה ארוכה, וגובה מחירים גבוהים - עיסוק טורדני, הסתגרות חברתית, פגעה בדימוי העצמי ובתחושות הגופניות, ואני מניח שהרשימה לא נעצרת פה. אני מבין שלפני שנה החלטת לנסות להתגבר עליה בכוחות עצמך, ושלאחרונה החלטת שאת פונה לעזרה מקצועית. זו החלטה נכונה בעיני, משום שהניסיון מורה על כך שקשה מאד להתמודד עם בעיות מסוג זה לבד, ועזרה מקצועית מגבירה מאד את הסיכוי להיפטר מהסימפטומים ולשפר את איכות החיים. המלצתי לא להסתפק בטפול תזונתי אלא לשלב זאת עם טיפול פסיכולוגי מתאים.
אני מניח שההחלטה הזו הגיעה עכשיו מאחר ואתמול הופיעה ההקאה שהלחיצה אותך מאד, ושאת מחפשת פתרון שיסייע גם להירגע. מה שחשוב זה לא לתת ללחץ הזה לשאוב אותך חזרה לדפוסים הישנים. מה שקרה הוא מצער, אבל זה לא בהכרח אומר שעכשיו את חוזרת אחורה. נסי לדאוג לעצמך היטב עד שתגיעי לפגישות טיפוליות, הן במובן התזונתי (להיזהר לא להתפתות גם לצמצום יתר בניסיון לעשות "תיקון") והן במובן הרגשי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ilona22/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)