achila

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• achila
    Adeena
    23/11/2010

בני בן 14 חודש,אוהב מאוד לאכול מינקות(נולד רזה והשמין ןהכפיל את משקלו מאוד מהר).
    הוא תמיד אכל הרבה גם כשינק. בארוחה הוא אוכל פעמים יותר ממני
    בחצי שנה האחרונה עברנו 4 פעמים דירה (כולל ארץ-כיום אנו גרים באמריקה)היה לו קשה עם השינויים אבל נראה שהתרגל ושמח.
    לפני כחודש ילדתי עוד בן בניתוח חירום.וחודש לפניו הייתי מאושפזת בביה"ח חודש ובני נשאר בטיפול של דודתי שלא כ"כ הכיר.
    כיום הוא במצב שלא מפסיק לחפש אוכל, בסירים במקרר ורוצה שאשים אותו בכיסא לאכול.
    לי נראה שהוא אוכל ה-ר-ב-ה יותר ממה שצריך,ברור לי שהוא שבע ועדיין ממשיך לחפש,
    האם אני צריכה לתת לו כמה שרוצה או לשים גבולות ואם כן אז איך?-ניסיתי לו לתת לו כשזה היה מיותר ונשכב על הרצפה בצרחות ודפק ראשו.
    מאוד אשמח לחוות דעתך המיקצועית
    אמא מודאגת ועסוקה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    achila

הוספת תגובה

• תגובה

לירן רוגב
    29/11/2010

את מתארת תמונה של שינויים רבים ולא פשוטים שעברו על בנך בתקופה קצרה, ומאד ייתכן שהחיפוש אחר אוכל הוא ביטוי של קושי ומצוקה סביב חוויות אלו. רצוי להתייעץ באופן אישי עם אנשי מקצוע תחום התפתחות הילד כדי לחשוב איך לחזק את תחושת הביטחון וחווית הרצף והקביעות של בנך. הגבלה של אכילתו עלולה ליצור בדיוק את האפקט הההפוך מהרצוי: לגרום לו לחוש פחות ביטחון, לחפש יותר אוכל, ולהתקשות לפתח בעצמו מנגנון של הבחנה ברעב ושובע שיאפשרו לו בהמשך חייו לעשות בחירות נבונות ועצמאיות.
    המלצתי היא זו: לפנות למכון להתפתחות הילד, לקבל גם ייעוץ רופאי אם צריך (לשלול בעיה גופנית), גם ייעוץ תזונתי מתאים, וגם הדרכת הורים מתאימה. ניתן למצוא את פרטי המכונים השונים ברחבי הארץ באתר משרד הבריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו