הפרעות אכילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות אכילה
    עדי
    30/11/2010

היי, התחילו לי הפרעות אכילה לפני חצי שנה שהרגשתי שהשמנתי והקאתי. עכשיו כבר חצי שנה אני מקיאה, יש ימים יותר ויש ימים שקצת פחות. בהתחלה ירדתי במשקל ונורא שמחתי מזה, עכשיו אני כבר לא ממש יורדת במשקל ואני מרגישה שהשמנתי ואני לא מצליחה לרדת שוב. כולם אומרים לי שאני רזה אבל אני נוטה להאמין שהם משקרים לי. אני מודעת לבעיה שלי, וההורים שלי הלכו לייעוץ בשבילי ורוצים שאלך לפסיכולוגית אבל אני לא יודעת אם ללכת מכיוון שאני רוצה להרזות, אני לא מרגישה טוב עם הגוף שלי! בזמן האחרון התחילו לי בולמוסי אכילה, היום לדוגמה הברזתי מהשעות האחרונות בביה"ס (אני בכיתה י"ב) כי הגוף שלי היה במצב של אי שקט והייתי רעבה מאוד לכן הלכתי הביתה והתחלתי לאכול המון ואח"כ הרגשתי נורא והקאתי ובערב הלכתי שעתיים ורבע לחדר כושר. אני מתאמנת 6 פעמיים בשבוע בערך (ריצות,ספינינג, משקולות..).

כפי שאמרתי אני מודעת לזה שיש לי הפרעות אכילה. חברות טובות שלי יודעות על זה ואני בקשר עם מישהי אנורקסית ומדברת איתה מדי פעם. בכל מקרה, אני רוצה לצאת מכל העניין של הפרעות אכילה והתעסקות תמידית עם משקל הגוף אך עדין אני רוצה לרדת 4-5 קילו ואני לא מצליחה.
    אני בגובה 1.70 ושוקלת בערך 54 קילו אני חושבת.. אני מתביישת במשקל ולא אומרת אותו לאף אחד..

איך אפשר לצאת מהפרעות אכילה ולא להקיא ועדין לרדת קצת במשקל שארגיש נוח עם הגוף שלי..?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות אכילה

הוספת תגובה

• הפרעות אכילה - תגובה

עדי מילר
    02/12/2010

שלום עדי

הפרעות אכילה הן הפרעות רציניות שלא נעלמות מעצמן. הרוב המכריע של המקרים דורש התערבות מקצועית הבשורה המשמחת היא שעם טיפול מתאים הפרעות אכילה ניתנות לריפוי.
    ככל שהסימפטומים מוסתרים או מוכחשים כך קשה יותר לשנות את התנהגויות האכילה, ולפתור את הבעיות מתחת לפני השטח ולכן חשוב שתשתפי את הוריך ותחפשו ביחד מקום טיפול מתאים הכולל טיפול תזונתי ונפשי.
    הטיפול יעזור לך להבין את מקור הבולמוסים מהם את סובלת, בעזרת הדיאטנית תוכלי להבין איך התזונה שלך משפיעה ומובילה לבולמוסי אכילה ובעזרת הטיפול הנפשי
    לאט לאט תביני מה מקום הבולמוס בחייך אולי רגשות וכעסים שאת אוגרת או ניסיון לנחם ולהרגיע, אולי קושי בוויסות רגשות, אולי מצוקה אחרת שאת לא מצליחה לתקשר ולווסת וכו'...
    בנוגע למשקלך, אני חייבת לציין שמשקלך נמצא מתחת לטווח התקין אך יחד עם זאת את מתארת רצון עז לרדת במשקל ומכאן שמדובר בעיוות בדימוי גוף שהוא אחד הסימפטומים הנפוצים בהפרעות אכילה. ההנחה שברגע שתרדי במשקלי תרגישי טוב עם גופך היא בעצם אחת האשליות שמוכרת הפרעת האכילה.
    מניסיון ירידה במשקל לא תגרום לך להרגיש נוח עם הגוף שלך כל עוד הפרעת אכילה נמצאת בתמונה להפך ברוב המקרים ירידה במשקל רק מחמירה את תחושת היא הנוחות עם הגוף ובעצם מעצימה את הפרעת האכילה.
    שוב אני מזמינה אותך לבקש עזרה מהוריך ולפנות לטיפול
    בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו