השבת המחזור.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השבת המחזור.
    ים
    11/12/2010

לפני שנתיים בכיתה ט התחילו אצלי לאט ובהדרגה הפרעות באכילה.
    אכלתי באופן אובססיבי דברים מסויימים בלבד, והורדתי המון דברים שלא נגעתי בהם שנתיים(שמנים, שוקולד, מתוקים, וכו'... במשך שנתיים לא נגעתי בזה בכלל).

לא נראיתי רזה מדי והמשקל גוף שלי היה תקין, גם עסקתי בפעילות ספורטיבית אובססיבית-כפייתית, שלש פעמים בשבוע קרעתי את עצמי מכל הכיוונים

לפני שנה וחצי פסק לי המחזור. הגוף כנראה לא קיבל את כל הרכיבים המתבקשים...
    הייתי מתעסקת אך ורק בלשמור על המשקל. בספורט, בתפריט הדל(יחסית למישהי שמתאמנת 3 פעמים בשבוע כל פעם 10 קמ ריצה מחוץ לחדר כושר עם מאמן, עושה מכשירים וכפיפות וכו'...)

עד שלפני 3 חודשים נהיה לי דלקת בברך והפסקתי כל פעילות ספורטיבית שעסקתי בה בבת אחת . שקעתי בדכאונות והורדתי המון מהתפריט שלי כך שזה הגיע למנת קלוריות דלה ובכלל חסרת גיוון. בלי בשר, בלי תחליפי בשר, וכמובן שלא חרגתי אפילו לשנייה. עמדתי בתפריט כל יום במשך חודשיים והמצב שלי החמיר... ירדתי כ4 קילו מהמשקל שלי. חשבתי שככה אוכל לשמור על המשקל הקיים... לא רציתי לרזות אלא לשמור.

בכל אופן הלכתי לפזיוטרפיסט והברך לא החלימה ולאחר חודשיים כשאימא החלה לדאוג בחריפות לגבי האוכל הדל שלי , הם שלחו אותי לבית חולים עם אישפוז יום להפרעות אכילה, והם אמרו שאם לא אעלה אצטרך להתאשפז שם, אך בגלל שמצבי ל הכי גרוע הם יכולים לשלח אותי הביתה על מנת שאוכל לעשות טיפול ביתי.

הסכמתי, ב3 שבועות הראשונים עליתי רק 200 גרם אך עכשיו אני כבר עליתי 2.4 קילוגרם. בנוסף אמרו לי שהגוף החל לאכול את השריר כי לא הכנסתי בו פחממות או משהו לא ברור...

אני מצטערת על החפירה אני פשוט נורא רוצה עזרה
    אני מאד מאד נמוכה- 1.46. וזה לא הגיוני שמבקשים ממני להיות במשקל 43 כי אני נמוכה ורואים כל קילו וכולם יודעים שזה הרבה יחסית לגובה.
    כשהגעתי לשם שקלתי 36.800 שזה לא כזה נמוך יחסית לגובה אך נחשב לתת משקל...
    אני אעלה למשקל הזה כדי שירשו לי לחזור לספורט כי כרגע אסור לי,
    אבל הבעיה שלי
    בסופו של דבר אחרי החפירה הזאת

היא המחזור.
    הוא היה סדיר לגמרי עד שהתחלתי בפעילות ספורטיבית קיצונית+ההפרעות אכילה
    אני רוצה לדעת איך להשיב אותו אליי באמצעות התזונה.
    מה כדאי לאכול ? מה ממריץ?
    אני באמת צריכה לשקול 43 כדי לקבל את המחזור? כי ממשקל 41 המשקל כבר תקין לגמרי... אני ממש צריכה תשובות על מה כדאי לאכול להשבת המחזור..

אני כל כך אודה אם תעני לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השבת המחזור.

הוספת תגובה

• השבת המחזור. - תגובה

עדי מילר
    12/12/2010

שלום ים

ראשית, עלי לציין שהפסקת המחזור עקב ירידה במשקל היינו מנגנון הגנה של הגוף שנועד לשמר את מחסני הברזל המידלדלים עקב ירידה באספקת הברזל מהמזון.
    מדבריך נראה שהפסקת המחזור אינה נובעת אך ורק מהירידה החדה במשקל אלא גם עקב האימונים המרובים בשילוב עם צריכה קלורית קטנה מידי אשר מובילים יחדיו לירידה באחוזי השומן. ההורמונים הנשים שבין היתר אחראים לקבלת המחזור החודשי של האישה נזקקים לרקמת שומן מספקת כדי להיווצר ולתפקד באופן יעיל.
    לשאלתך, כדי להשיב את המחזור עליך לחזור למשקל תקין ע"י תזונה מאוזנת הכוללת את כל אבות המזון ולהפחית את כמות האימונים (כמובן שלחזור לאימונים רק לאחר שתגיע למשקל תקין).
    לשאלתך, אף פעם לא ניתן לחזות מראש באיזה משקל בדיוק יופיע שוב המחזור החודשי, אך כמובן שהסיכויים הם קלושים כל עוד המשקל אינו נמצא בטווח התקין ועפ"י נתוני הגובה שציינת במשקל 41 משקלך עדיין נמצא מתחת לטווח התקין.

בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי

ים
    12/12/2010

במשקל 41 המשקל שלי כבר תקין לפי הBMI(רשום ש19.5 זה תקין)
    ואני אכן מנסה עכשיו לאזן את התפריט למרות הקושי, אבל חשבתי אולי שיש מאכלים מסויימים שעשוייים לגרות להאצה של החזרת המחזור? ביצה טונה משהו?
    וכמובן שאני לא מתעמלת בכלל כבר שלשה חודשים...

תודה על ההקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי - תגובה

עדי מילר
    14/12/2010

שלום

יש לא מעט חילוקי דעות לגבי מהו הטווח התקין של ה-BMI, אך עפ"י רוב נהוג לקבוע כי הטווח התקין היינו 20-25.
    אין מזון ספציפי שעשוי לזרז את חזרתו של המחזור, אך כפי שכבר ציינתי תזונה מאוזנת הכוללת את כל אבות המזון בהחלט מסייעת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו